ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-09-2019

Скринька довіри (подякуй або попроси вибачення)

Протягом тижня, з 23 по 27 вересня, в гімназії проходила акція «Подякуй або попроси вибачення». Кожен охочий міг написати листа другові, однокласнику чи учителю, щоб вибачитися за непорозуміння або подякувати за допомогу чи пораду. Групі волонтерів з учнівської ради додалось роботи, дописів було чимало.

30-09-2019

Активний учасник загальногімназійних заходів – 2-а клас

В 2-А класі був проведений виховний захід на тему: «Наші права - щасливе дитинство». Діти брали активну участь в обговоренні, намалювали велику кількість малюнків, переглянули відеоролики про моделі фізичного та психологічного булінгу/насильства (вдома, в школі та на вулиці). Захід був проведений з метою виховання толерантності, вміння бути гарними друзями, однокласниками, допомогати і захищати один одного.

На ранковій зустрічі виконали вправу «Подаруй посмішку».

Також діти виконали завдання «Чи знаєш ти?», де ставили один одному запитання і отримували відповідь.

Виготовили голубів під гаслом «Буде мир - буде щастя».

Завершився тиждень презентацією на тему «Моє щасливе дитинство», де діти розповідали , що їх робить щасливими, демонстрували свої роботи –малюнки і колажі, присвячені темі тижня.

27-09-2019

Екскурсія в Древній Київ

Парк «Київська Русь» відкрив свої простори для учнів 8 класу. В ньому відтворено культурний та архітектурний Дитинець Києва V-XIII століть у його історичних розмірах. Діти відчули атмосферу Київської Русі, прогулялися вуличками передмістя, зазирнули в оселі жителів Древнього Києва.

27-09-2019

Година спілкування «Мій світ без насильства»

В рамках проекту «Школа без булінгу. Сім’я без насильства - 365» у 3 класі була проведена година спілкування, на якій діти обговорювали різні життєві ситуації та вчилися знаходити правильні рішення.

27-09-2019

Наше майбутнє - у наших руках!

Для учнів 11 класу, майбутніх випускників, тема булінгу та насильства є надзвичайно актуальною, адже зовсім скоро вони перетнуть межу дитинства і дорослого життя. Що їх очікує, які несподіванки можуть зустрітися поза межами школи та як підготуватися до них – цим питанням була присвячена класна голина, проведена протягом тижня «Школа без булінгу. Сім’я без насильства-365»

27-09-2019

Урок-тренінг у 9 класі

Підлітковий вік – період становлення особистості. Це той час, коли діти стикаються з багатьма проблемами. Це перші розчарування, драми. Бути підлітком нелегко. Тому так важливо кожному з них оволодіти навичками вирішення конфліктів. Руденко Н.В., психолог-практик, мама учениці 9 класу Руденко Вікторії, провела урок-тренінг про те, як запобігти булінгу та розповіла про шляхи виходу з конфліктних ситуацій.

26-09-2019

Всі ми різні, всі ми рівні

У середу, 25 вересня, в гімназії був проведений кольоровий день, коли кожен міг прийти в одязі будь-якого кольору веселки. День проведений з метою толерантного ставлення один до одного.

Учні початкової школи були найкращими!

25-09-2019

АРТ-ЧЕТВЕР 19 вересня

25-09-2019

АРТ ПОДІЯ

Вересневими днями поповнилась власна колекція арт літератури Предславинської гімназії. Піклувальна рада гімназії передала у дарунок до існуючої колекції збірник статей за редакцією Тетяни Філевської «Казимир Малевич. Київський аспект» та книгу Поліни Ліміної «Божена Чагарова. Діалектична матриця».

25-09-2019

Презентуємо щасливе дитинство в колі друзів та сім’ї!

«Наше щасливе дитинство», «Все починається з сім’ї», «Школа без булінгу. Сім’я без насильства-365» - під такими гаслами були підготовлені плакати 1-11 класів гімназії.

25-09-2019

АРТ-ЧЕТВЕР 25 вересня
АРТ-ПОДІЯ

25-09-2019

Командна гра п’ятикласників

В рамках проведення Тижня «Школа без булінгу. Сім’я без насильства-365» з учнями 5 класу гімназії була проведена гра «Стільці по колу», мета якої полягає в тому, щоб обійти коло стільців, які стоять лише на двох ніжках, не впустивши жодного з них. Умова – робочою може бути лише одна рука. Гра сприяє виробленню комунікативних навичок, вмінь домовлятися та працювати в команді.

25-09-2019

Кольорові кульки – в кольоровий день тижня

У 6 класі гімназії цікаво був проведений кольоровий день. Діти отримали кульки різних кольорів, і кожен мав змогу переконатись у тому, що колір чи форма кульки не впливає на дитяче ставлення до неї. Зелені, рожеві, жовті кульки однаково легкі.

23-09-2019

Предславинська гімназія № 56 – ЗА щасливе дитинство!
Флешмоб «Зупинимо булінг разом»

Сьогодні, 23 вересня, Предславинська гімназія долучилася до загальноміського флешмобу «Зупинимо булінг разом». «Школа без булінгу. Сім’я без насильства - 365». У ньому взяли участь дівчатка 5-11 класів. Одинадцятикласниці підтримали рух, одягнувши футболки з авторським малюнком Топчій Віоли. Ніхто не лишився байдужим до проведення заходу, учні та вчителі сьогодні прийшли в гімназію, дотримавшись дрес-коду «білий верх, чорний низ».

23-09-2019

Акція «Обійми мене»

У день відкриття тижня «Школа без булінгу. Сім’я без насильства-365» учні 6 класу провели акцію «Обійми мене», дівчатка й хлопці ділилися своїм теплом із друзями, однокласниками та вчителями. Класний керівник 6 класу Куник Ю.І. підготувала для перегляду кілька відеороликів соціальної реклами, які обговорювалися на класній годині «Ми – за життя без насильства». На підтримку загальношкільного руху шестикласники виготовили емблеми «Школа без булінгу. Сім’я без насильства».

23-09-2019

Школа без булінгу, сім’я без насильства - 365!

На запрошення Центру дітей та молоді Литви, у рамках реалізації двостороннього проєкту співпраці між Литвою та Україною "Нова Українська Школа - Поділись добром", з 27 до 30 серпня 2019 р в м. Вільнюс (Литовська Республіка) відбувалися тренінги з питань протидії булінгу для педагогічних працівників закладів освіти міста Києва - учасників проєкту.

Печерський район представляла заступник директора з виховної роботи Предславинської гімназії 56 Катерина Обараз

18-09-2019

Твій друг –безпечний рух!

Шкільне життя – це не лише уроки і домашні завдання, це ще й цікаво проведений час разом із друзями-однокласниками, віртуальні екскурсії, майстер-класи і театралізовані класні години. Надзвичайно захопливо пройшов тиждень безпеки життєдіяльності в учнів 6 класу гімназії. Діти виготовляли власними руками дорожні знаки разом із мамою шестикласника Олександра Головко А.А., щоб потім використати їх у театралізованій виставі «Твій друг – безпечний рух», відповідали на питання вікторини та розгадували загадки.

13-09-2019

БУДЬ ОБЕРЕЖНИМ НА ДОРОЗІ!

Ми не можемо уявити свого життя без транспорту, доріг, світлофорів і пішохідних переходів. Транспорт – наш вірний друг! Але, забуваючи про правила дорожнього руху, можна стати жертвою своєї необдуманої поведінки. Про небезпеку на дорогах міста та правила дорожнього руху учням початкових класів розповіли десятикласники під час заняття гуртка ЮІР «Предславинська варта». Діти з захопленням слухали розповідь учнів та відгадували загадки.

12-09-2019

АРТ-ЧЕТВЕРГ 12 вересня
Мистецьке дослідження. Стиль модерн. Київ. Будинок із химерами.

Теплий вересень подарував можливість занурення у неймовірні форми модерну. Дві групи учнів 11 класу самостійно досліджували стиль на прикладі Будинку із химерами. Фото, відео, а головне спілкування та обмін надзвичайними емоціями. Відкрита ще одна сторінка нашого дивовижного міста…

«Подивившись фотографії будинку з химерами, ця будівля викликала в мене інтерес. На мою думку, все зроблено із певним сенсом. Кожна статуя, кожна химера, кожна дрібничка всередині і ззовні зроблена дуже витончено і жодна з них не є зайвою. Дивлячись на цю споруду або перебуваючи всередині здається ніби потрапив у всі казки разом. Фасад будівлі дає приблизне уявлення чого можно чекати всередині і ці очікування виправдовуються. Інтер'єри з художніми розписами, мармуром, ліпним декором, дерев'яним різьбленням, інкрустацією, гвинтові сходи, вітражі і багатокутні зали є повністю передбачуванним результатом задумки архітектора яку він хотів донести. Не дивлячись на те, що весь будинок зроблений із багатьма деталями, кожна з них на своєму місці і картина всього справляє двозначні враження які спонукають на роздуми».

Дарія Глузд, 11 клас

«Найбільше мене вражає в цьому витворі мистецтва саме втілення особистості митця-архітектора. Цікаво, що дім з «химерами», насправді не з «химерами», а зі звичайними образами тварин африканського сафарі, які так обожнював Городецький.

Він присвячував темі мисливства, сафарі, Африці багато своїх творів. Можна сказати, що цей будинок - справжня душа Городецького! Навіть люстри він виготовляв самотужки (на жаль, оригінальні не збереглися). Потрібно зазначити, що архітектор подбав про всі верстви населення, тому найняти квартиру в його будинку міг дозволити собі майже кожний киянин»

Катерина Слюсаренко, 11 клас

«Будинок з химерами справляє дивне враження. З першого погляду, будинок виділялися з поміж інших,які знаходяться поруч, але виглядає дуже захищено. Ніби то він має свою історію і скульптури на фасаді кажуть самі за себе».

Сафонова Марія, 11 клас

«Будинок з химерами - це спосіб поринути у незвичайність. Класичні обриси будівлі у поєднанні зі скульптурною низкою «химер» створюють відкрите поле для фантазії та мрій. Все виглядає таким неймовірно-буденним, правильним, чітким, що ненароком починаєш вірити, ніби крилаті фігури знаходяться поруч і готові спуститися, лишень поклич.

На жаль, я не пам’ятаю, чи бачила цю архітектурну споруду у житті, але попередньо розглядаючи світлини та коментарі учасників нашої команди, можу з точністю сказати, що жалію про це».

Каменська Юлія, 11 клас

Цього тижня наша команда працювала над проектом про одну з найвідоміших споруд Києва - будинок із химерами . Окрім того , що ми дізналися багато цікавих фактів про будинок , зокрема про легенди та реальну історію створення архітектурної пам‘ятки , про корівник на першому поверсі, про цікавий інтер‘єр, ми встигли ще й побувати на Банковій 10 та власними очима побачити величну споруду. Звичайно , будинок Городоцького здивував та надихнув кожного з нас. Робота була цікавою та незвичною.

12-09-2019

Майбутні олімпійці

В рамках проведення Олімпійського тижня в гімназії відбувся флешмоб, який підготували учні 5 класу разом з класним керівником Татомір О.О. та керівником танцювального гуртка Городецькою О.Г. Цей захід об’єднав учнів 5 та 6 класів гімназії, п’ятикласники залучили до запального рухливого танцю учнів 6 класу. Діти власним прикладом демонструють, що потрібно вести здоровий спосіб життя та берегти своє здоров’я.

Це справжні патріоти України, наша олімпійська надія!

12-09-2019

АРТ ДОСВІД

06-09-2019

06-09-2019

Порядок подання та розгляду заяв про випадки булінгу. Порядок реагування на доведені випадки в закладі освіти.

05-09-2019

АРТ-ЧЕТВЕРГ у «ПРЕДСЛАВИНСЬКІЙ» гімназії №56, Печерського району м. Києва.

5 вересня 2019 року у Великій залі гімназії було відкрито виставку плакатного мистецтва Клубу ілюстраторів Рістоrіс серія плакатів зображує українських письменників у сучасній та нешаблонній манері графіки. Леся Українка, Феофан Прокопович, Тарас Шевченко, Григорій Сковорода…

Колекція плакатів вже має свою історію та географію поширення: Львів, Київ, Вашингтон. Авторський варіант колекції зберігається у Бібліотеці Конгресу Сполучених Штатів Америки

Змінна експозиція буде надихати учнівську та вчительську громаду протягом вересня 2019 року…
Версавія, 9 років
«Дуже сподобалося, особливо плакат із зображенням Лесі Українки. Підібрані кольори, оформлення. Дуже красиво, обов'язково розповім мамі, татові та сестричці...»

Олексій, 9 років «Мені сподобався плакат де намальований Феофан Прокопович. Сподобалися кольори, сподобалося, що не все замальовано. Стильно. Я б додав зеленого та жовтого кольорів...»
Віола, 17 років
«Вдале поєднання наївного мистецтва та стильного модерну...»

Новікова Стефанія, 13 років
«Відбитки символізують шляхетні вчинки відомих постатей, які зробили добро для народу, а сумні обличчя - це війна, біль…»

Самченко Анастасія, 13 років
Місце бажань.

Петровська Аліна, 13 років
«Кожен із нас - індивідуальність. Знайти когось схожого цілковито нереально, бо кожен із нас бачить світ по-своєму. Те, що всередині кожного, то єдине і неповторне.»

Гладченко Валерія, 13 років
«Я хочу, щоб від моєї картини йшло тепло, радість, і всі люди, які побачать цю картину, полюбили цей світ і ставилися до нього краще.»

Романов Михайло, 13 років
«Цією картиною я хотів сказати, що треба бути більш креативним і міняти погляд на звичайні речі.»

02-09-2019

Кличе дзвінок нас на урок!

Одне з найголовніших шкільних свят, з якого починається новий навчальний рік, - День знань. Традиційною для нашої гімназії є урочиста лінійка, з якої починається шкільне життя для найменших – першокласників. Лунає перший дзвоник, що скликає всіх учнів на перший урок. Це свято для вчителів і батьків, а особливе воно для одинадцятикласників, бо в їх житті – це останній перший дзвоник! Тож нехай останній рік, проведений у стінах рідної гімназії, буде роком роздумів та духовного зростання!