ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-04-2020

Рекомендації класним керівникам, вихователям груп продовженого дня, практичним психологам

29-04-2020

Ізоляція не тільки розриває соціальні зв'язки, але і поновлює. Наш Єгор Гордєєв. Спеціально для нас...

28-04-2020

28-04-2020

26-04-2020

День пам'яті Чорнобильської трагедії.

24-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
ВІТАМІННА АБЕТКА

АВОКАДО

Дар'я, 3 клас
Анна, 10 клас
Авокадо
Калорійність — 118 ккал У 100 грамах авокадо є:
Вітамін K — 14.6 мг
Харчові волокна — 3.65 мг
Калій — 437.27мг
Солі фолієвої кислоти — 45.19 мг
Вітамін В6 — 0.2 мг
Вітамін C — 5.77 мг
Мідь — 0.19 мг
Авокадо вирощують у багатьох тропічних і субтропічних районах (США, Бразилія, Африка, Ізраїль). Існує більше 400 сортів авокадо. В Європі авокадо можна купити протягом всього року, головним постачальником до Європи є Мексика.
Типова норма авокадо (на 100 г) є помірно багатою вітамінами групи B і вітаміном K, і багата на вміст вітаміну C, вітаміну E і калію. Авокадо також містить фітостерини і каротиноїди, такі як лютеїн і зеаксантин[en].
Авокадо містять різноманітні корисні жири.

АПЕЛЬСИН

Лев, 8 клас
Тимофій, 1 клас
Апельсин (Citrus sinensis) — вічнозелене дерево висотою до 7-12 м роду цитрус (Citrus) родини рутових (Rutaceae), невідоме у дикому вигляді, та його плоди. Батьківщина — Індія та Південно-Східна Азія.
Слово «апельсин» запозичене з голландської мови; нід. appelsien (нині частіше вживається форма sinaasappel), як і нім. Apfelsine, є калькою з фр. pomme de Chine (буквально — «яблуко з Китаю»; тепер ця назва у французькій витіснена словом orange)[1]. У народі плоди Citrus sinensis часто називають «помаранч», «помаранча»[2][3], але насправді ці назви коректні лише щодо спорідненого виду Citrus aurantium

БАНАН

Микола, 6 клас
З латинської слово '' банан'' перекладається, як "фрукт мудрої людини". В бананах міститься багато калію, який бере участь у передачі нервових імпульсів і підтримує нормальний рівень кров'яного тиску в організмі людини.
Денис, 5 клас
Коли ми їмо банани, то отримуємо вітаміни С і Е, а також В6, який заспокоює нервову систему. 1-2 банани за день забезпечать відмінний настрій. Це те, що нам так потрібно на карантині

БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ

Людмила, 9 клас
Болгарський перець - дуже корисний овоч, у якому міститься дуже багато вітамінів(B, C, E, K). У перці дуже багато клітковини та мікроелементів. Крім того, у перці виявили дуже цінний флавоноїд-фізетин, який сприяє довголіттю. Бажаю всім здоров'я. Залишайтесь вдома!

ВИНОГРАД

Костянтин, 2б клас
Виноград - ягода, що містить в собі багато вітамінів А, В1, В2, В6, В7, С, К і Р і макро – та мікроелементів (калій, алюміній, залізо, йод, мідь, кальцій і фосфор).
Виноград росте у помірних та субтропічних регіонах, широко культивується в багатьох країнах усіх континентів.
Ніхто достовірно не знає, коли і де саме людина стала вирощувати виноград. За археологічним джерелам вчені вважають, що в Стародавньому Єгипті виноградарство виникло за 6000 років до нашої ери. На бенкетах стародавніх єгиптян поруч з багатьма стравами подавалися також різні сорти вина з винограду. У часи фараонів виноградники простягалися вгору за течією Нілу до порогів.
Виноград: кущова рослина, що в'ється з солодкими великими ягодами, ягоди цієї рослини ідуть у харчі та на виготовлення вина.

ВИШНЯ

Зоряна, 3 клас
Вишня – це низькокалорійна ягода, притаманна українській місцевості. Достигає вона у червні. Вишня включає такі природні кислоти: лимонна, яблучна, саліцилова, оцтова бурштинова, молочна, мурашина кислота.
Вишня – ягода , в якій багат корисних вітамінів. Серед найвідоміших та найкорисніших у вишні містяться вітаміни A, C, E, PP, B9.
Насіння вишні містить 25-35% жирних олій, 0.16% ефірної олії а також амигдалін, при розщеплені котрого утворюється потужна кислота, через що вживання кісточок вишні наполегливо не рекомендується.

ГРЕЙПФРУТ

Максим, 11 клас
Грейпфрут відомий своїми лікувальними і смаковими властивостями. Багато хто не любить його через гіркий присмак. І зовсім даремно. Мало того, що грейпфрути надають таку користь організму, як зменшення тиску в крові, відновлення нормальної роботи печінки, зміцнення травної системи, загальна нормалізація працездатності організму, підвищують імунітет і прискорюють обмін речовин, вони ще й витрачають на своє переварювання більше калорій, ніж містять в собі. Тобто, вживаючи в їжу грейпфрут, ви худнете.

ГАРБУЗ

Владислава, 6 клас

ГРУША

Зоряна, 3 клас
Груша – це важливе джерело корисних для організму волокон і вітамінів: А, В1, В2, С і Е, фолієвої кислоти і ніацину. В м'якоті груші також міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а також є ще кальцій, сірка, магній і натрій.
Герман, 2а клас
Мій улюблений фрукт - це груша! Вона одна з найкорисніших ласощів. Мені подобаються ці плоди тому, що вони такі соковиті та ароматні. Чудово підвищують імунітет. Обираючи грушу пам’ятайте, що чим "голосніше" вона хрумтить – тим більший в ній вміст клітковини. А ще, груша - це фрукт довгожителів. Всім міцного здоров‘я!!!

ДИНЯ

Олександр, 1 клас

ЕСТРАГОН

ЖУРАВЛИНА

Ярослав, 2а клас
Журавлину найчастіше вживаюь у вигляді соусу або соку, а також сушену. Ії також додають до начинок пирогів, запіканок і десертів. Журавлина корисна для судин. Вона допомагає зниженню рівня холестерину в сироватці крові; зміцненню стінок судин; попередженню формування атеросклеротичних бляшок на стінках дрібних і середніх артерій; запобіганню утворенню тромбів; підвищенню працездатності; зменшенню запальних процесів.

ЗЕЛЕНЬ

ІМБИР

Анжеліка, 2а клас
Всім Привіт!!!
Я хочу розповісти про такий корисний корінь, як ІМБИР!
Батьківщиною імбиру є Південна Азія. Імбир - багаторічна бульбова рослина до 1-2 метрів висоти, виростає в тропічних країнах, а найцінніше - коріння імбиру. Корінь цієї рослини ще з давнини з успіхом застосовували для лікування багатьох захворювань. У його складі є речовини, які позитивно впливають на весь організм в цілому. Імбир підвищує імунітет, має бактерицидні властивості. Поліпшує травлення, знімає біль в м’язах, біль у горлі. А головне - це природний антибіотик, який вбиває шкідливі бактерії. Корінь імбиру містить таку групу вітамінів: А, С, В1, В2, також цінні амінокислоти та мікроелементи. Містить багато сахаридів, але є при цьому дуже низькокалорійним.
Імбир найчастіше використовують як прянощі, у свіжому вигляді він дуже ароматний та має гострий смак.
Я дуже люблю пити чай з імбиром, лимоном та медом.
Під час карантину всім рекомендую полюбити та вживати цей корисний та цілющий корінь.

ІНЖИР (ФІГА )

Максим, 9 клас
Дар'я, 9 клас

КАБАЧОК

Віктор, 9 клас
Кабачок - дуже цінний овоч, який має багато вітаміну А, мікроелементів(калій, кальцій, магній, залізо, цинк). Кабачок - дуже малокалорійний, тому його використовують для схуднення.
Вживайте овочі та фрукти і будьте здорові!
Я вже скучив за школою. Тому не весело на фото.

КАПУСТА

Варвара, 2б клас
Кирил, 9 клас
В час карантину, дуже важливо знати про велику користь капусти. Є капуста білокачанна, червонокачанна, савойська, цвітна та кольрабі. Вони мають дієтичні властивості і використовуються в лікувальному харчуванні. У свіжій капусті знаходиться приблизно 89-94% води, 2.6-5.3% цукру, 1.1-2.3% білків, 0.6-1.1% клітковини. Також капуста багата вітамінами В1,В2,В3, РР, К, і особливо вітаміном С-до 70 мг%, а також мінеральними солями 0,7%. Тому в період пандемії дуже важливо вживати капусту для підвищення імунітету. У нашій сім'ї капуста в меню щодня. Будьте здоровими!

КАРТОПЛЯ

Назарій, 8 клас
З картоплі можна приготувати майже 1000 страв.Її використовують у вареному, смаженому, тушкованому, печеному вигляді. Завдяки підвищеному вмісту калію картопля сприяє виведенню із організму людини води та хлористого натрію, тим самим покращує обмін речовин. Особисто я просто обожнюю картоплю у будь- якому вигляді. Для мене це продукт номер один, і це не дивно, адже картопля - це основне джерело калію, який відіграє велику роль у нормалізації водного обміну та підтриманні нормальної роботи серця.

КІВІ

Христина, 2б клас
Ківі - це корисна і смачна ягода, що з'явилася в країнах Азії та Європи з початку ХХ ст. Свою назву Ківі отримав через його схожість з однойменною пташкою, яка є національною годістю Нової Зеландії. Росте Ківі на ліанах у воді, його вага не перевищує 100г. Ця екзотична ягода на 84% складається з води. Ківі багатий вітаміном С, його в декілька разів більше, ніж в цитрусових та болгарському перці. Ківі допомагає в боротьбі з депресією, він корисний при гіпертонії, дефіциті йоду, а також гальмує утворення тромбів. Ківі - дієтичний фрукт, тому його можна сміливо вживати людям, схильним до повноти. Ківі також активно використовується в косметології.

КОКОС

Каріна, 6 клас
Властивості Кокосу: Кокос - це Горіх Регулює тиск крові Насичує мінералами:Кокос допомагає регулювати тонус м‘язів та покращує діяльність серця. Зволожує: У ній міститься багато води та мінералів, які перешкоджають дегідрадації.

ЛИМОН

Марія, 11 клас
Дар'я, 2а клас
Він є одним із найкорисніших продуктів. Такий цитрусовий містить у собі велику кількість вітаміну С, а також вітаміни групи В, Е, РР, кальцій, натрій, калій, залізо, магній та інші. Лимони вживають не тільки для лікування, але й профілактики простудних захворювань.

МАНГО

Всеволод, 3 клас
Цей тропічний фрукт я вперше спробував, коли мій тато привіз мені його з далекої Австраліі, зірвавши стиглим прямо з дерева! Соковитий, з ніжною помаранчовою м'якоттю і неймовірно смачний МАНГО став одним з моїх улюблених фруктів. Манго цінують за велику кількість вітамінів групи В, вітаміни А,С,D та мінералів: цинк, залізо, фосфор, марнанець. Тому цей фрукт є справжнім джерелом життєвих сил та стійкого імунітету людини. Вживати МАНГО корисно як дітям, так і дорослим!
Марія, 2а клас
Мій улюблений фрукт- манго!
Він дуже смачний, солодкий , м’який і соковитий!
Цей екзотичний фрукт росте в тропічних лісах Індії, Африки, Південної Америки та Австралії. Плоди манго насичені вітамінами та мікроелементами, такими як Вітамін С, А, В1 та В2. Тому їх споживання покращує роботу мозку, серця та кишківника.
Високий вміст вітаміну С робить його відмінним засобом від авітамінозу.
Вітамін А, що міститься в зрілому фрукті у великих кількостях, благотворно впливає на органи зору: допомагає при «курячій сліпоті», сухості рогівки і інших очних захворюваннях. Крім того, регулярне споживання стиглих плодів сприяє поліпшенню імунітету і оберігає від інфекцій застудного характеру, таких як ГРВІ, риніт та ін. Тому їсти манго це не лише смачно, а й дуже корисно!

МОРКВА

Кирило, 4 клас
Аріна, 3 клас
Добрий день! Мене звуть Аріна, я навчаюсь у 3-ому класі. Я дуже люблю корисні овочі та фрукти, а найбільше - моркву! Тому що в ній є вітамін А, багато різноманітних корисних речовин та мікроелементів. Вітамін А, він же Бета-каротин)) дуже необхідний для нашого здоров‘я, а особливо для оченяток! Також з неї можна приготувати багато смачних страв. І ще, напевно, я дуже люблю моркву, через те, що народилася в рік Зайченяти))

НЕКТАРИН



Георгій, Марія, 4 клас
Нектарин- фрукт, різновид (сорт) персиків з гладкою шкіркою (його ще часто називають голоплідний персик ). Назва цього плоду походить від слова "нектар", так як нектарин характеризується підвищеним вмістом цукру -нектару. На відміну від персикових дерев , нектарин більш витривалий, стійкий до шкідників.

ОВОЧІ

Даниіл, 9 клас
На жаль, тепер я проводжу вдома багато часу. Є можливість осягнути і "вітамінну абетку". Особливо на практиці. В різній комбінації беру овочі та готую смачні салати. Це допоможе покращити імунітет. З коронавірусом надіюся не зустрітися. Разом з тим знаю, що людям, які вживають вітамінні продукти, під силу подолати будь-яку хворобу.
Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

ОГІРОК

Дімітрій, 4 клас
Мої улюблені овочі - огірки та зелена цибуля. Вони мають свіжий запах, який пробуджує апетит. Їх широко використовують для приготування легких салатів, прикраси різних страв.
Вітаміни в огірках містяться у великих кількостях, завдяки цьому, вони вважаються одними з найбільш корисних і смачних овочів. Огірки часто застосовують у дієтології завдяки їх рекордно низькій калорійності, тому під час дієти їх можна їсти скільки завгодно.
При щоденному вживанні в їжу огірків організм отримує всі необхідні йому вітаміни і мінерали.
Цей овоч багатий кальцієм, калієм, залізом, фосфором, йодом і багатьма іншими мікроелементами, а так само в невеликих кількостях він містить найважливіші вітаміни: А, В1, В2, В6, С, Н і РР. Вміщені в ньому природні цукри (глюкоза і лактоза) сприяють нормальній роботі головного мозку.
Зелена цибуля містить значну кількість корисних вітамінів і мікроелементів — вітаміни А і В, фітонциди, залізо, цинк, фтор, магній, тому її радять їсти в якості профілактики авітамінозу.
У 100 г зеленої цибулі міститься близько 20 ккал і добова доза вітаміну С.
Навесні зелена цибуля здатна заповнити дефіцит вітамінів після тривалої зими. Салатна цибуля покращує апетит і сприятливо впливає на нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту.
З нетерпінням чекаю літа, щоб я міг свої улюблені овочі їсти з грядки. А поки що я їх вирощую у горщиках!

ПЕТРУШКА

Іван, 2б клас
Петрушка є надзвичайно корисною рослиною і чудовим джерелом вітамінів А, С та К, які підтримують імунітет, захищають від хронічних хвороб і позитивно впливають на здоров‘я кісток. Бета-каротин, який знаходиться в рослині підтримує здоров’я очей. Петрушка дуже поширена в Україні. Її можна вживати в сезон, або сушену протягом всього року.

ПОЛУНИЦЯ

Каріна, 5 клас
Згідно з дослідженнями, полуниця має антиоксидантну, протизапальну, нейропротекторну дію. Антиоксиданти запобігають окисленню ліпопротеїнів крові та стінок судин, тож полуниця знижує ризик серцево-судинних хвороб.

ПОМЕЛО

Діана, 4 клас
Помело — вічнозелена рослина, дерево роду цитрус та його плід, блідо-зеленого або жовтого кольорів, за розміром більший за грейпфрут. Вага плоду, солодкого за смаком, може сягати кількох кілограмів, діаметр — до 30 сантиметрів. Вважаються придатними для вживання в їжу не тільки дольки, а і м'якоть та шкірка, яка не така гірка як у інших цитрусових. Від грейпфрута помело відрізняється більшими волокнами і дуже солодким смаком. На побутовому рівні вважається, що помело — сорт грейпфрута, однак генетики вважають, що грейпфрут — видозмінений нащадок помело. Живильна цінність і користь для здоров'я: джерело вітамінів А, В і С, а також кальцію, фосфору і харчової клітковини. 2 часточки помело = 30 калорій. Сезон помело в Таїланді триває з липня по вересень.

ПОМІДОР


Іван, 1 клас
Діана, 5 клас
Помідор містить гормон щастя (серотонін) і є антидепресантом.
Тому помідори, особливо рожеві, заспокоюють нервову систему.
Томатний сік містить більше 20 вітамінів.
В одній склянці томатного соку - половина добової норми вітаміну С і провітаміну А, які активно підтримують імунітет.
У 100 г червоних помідорів - всього 20 кілокалорій, при цьому томати зберігають свої корисні властивості і насичують організм вітамінами і мікроелементами.

РЕДИСКА

Дар'я, 5 клас
Анна, 10 клас
Сьогодні часто вирощують білу, зелену, чорну, червону (редиска) редьку дайкон. Вживається сам плід, з його молодого бадилля готують салати, супи. Корисна рослина використовується у вареному, смаженому вигляді, додається в овочеві, м'ясні страви. Редька – корисний коренеплід, але є кілька протипоказань до її вживання. Рослину не можна їсти якщо є:
* порушення роботи серцево-судинної системи;
* захворювання нирок, печінки.
Користь:
* сприяє зміцненню імунної системи завдяки тому, що у складі зеленого коренеплоду містяться солі кальцію, калію, фосфору.
* значно покращує зуби, кістки людини за рахунок кальцію і заліза;
* калорійність зеленої редьки низька, тому овоч відмінно підходить для схуднення;
* добре очищає організм від жовчі;
* налагоджує роботу шлунка і всієї травної системи;
* стабілізує цукор в крові

РУКОЛА

Олександра, 11 клас
Анастасія, 6 клас
Це рукола та салат, вирощені моїми руками! Ось користь цієї зелені: рукола має дезинфікуючі властивості, покращує стан організму. Завдяки В-каротину ця зелень покращує стан шкіри, нігтів та волосся (зміцнює волосяні цибулини і захищає від випадіння волосся)
Завдяки високому вмісту в листках салату вітамінів, мінералів і макроелементів він входить в десятку корисних продуктів харчування. Його рекомендують якомога частіше вживати в їжу дітям і людям похилого віку. Адже він позитивно впливає на імунну систему, нормалізує діяльність нервової системи, допомагає швидко відновити сили після тривалої хвороби, має легкий снодійний ефект, сприяє перетравленню їжі, розпалює апетит.

СЛИВА

Олександра, 1 клас

СПАРЖА

Анна, 10 клас
Стебла сильно розгалужені, гілки несуть численні, зібрані пучками, здебільшого коючковидні гілочки (кладодії), що сидять в пазухах листків. Листя недорозвинені, дрібні, лускаті або шипуваті. Квітки дрібні, здебільшого в пазухах листків, поодинокі або в щитовидних або гроноподібних суцвіттях.
Корейською спаржею, соєвою спаржею або навіть просто спаржею в Росії, Україні, в Киргизії і Казахстані помилково називають продукт, який не має до спаржі ніякого відношення. Він відомий під назвою Фучжи і є продуктом переробки соєвого молока ( «пінка», що утворюється на киплячому соєвому молоці). В англомовних країнах Фучжи називається японським терміном «юба» або tofu skin.
Катерина, 10 клас

Анастасія, 2a клас

ТОПІНАМБУР

Марк, 8 клас
Топінамбур являє собою не тільки смачний, а й неймовірно корисний коренеплід. Топінамбур, не випадково називають вічною картоплею, адже на одному місці він може рости близько 30 років і приносити врожай у кілька разів більше, ніж картопля. Можна використовувати в лікарських ціляхЗемляна груша-топінамбур є унікальною лікарською рослиною. Воно містить пектин, вітаміни, ферменти і мінеральні речовини. За своїм хімічним складом бульби схожі на картоплю. Проте в них більше залізаВживання земляної груші допомагає при гіпертонії, знижуючи тонус судин. Збільшує гемоглобін.

УНАБИ

Костянтин, 10 клас
Анна, 10 клас
Користь зизифуса (унаби) полягає в багатому складі плодів цієї рослини. Так, в них міститься аскорбінова кислота, білки, цукри, кислоти, вітаміни (A, B, C, бета-каротин), мікроелементи, амінокислоти, жири, органічні кислоти (винна, малонова і інші), кумарини, стероли, флавоноїди (мирицетин , кемпферол), трітерпени і трітерпенові глікозиди, сапоніни і ізохінолінові алкалоїди (азімілобан і стефарін).
Завдяки тонізуючому, сечогінному, заспокійливому, гіпотензивному, жовчогінному і послаблювальному ефектам користь зизифуса (унабі) очевидна. Особливо корисні плоди цієї рослини, так як їх вживання сприяє виведенню з організму надлишку холестерину і токсинів. Крім того, плоди зизифуса (унабі) відрізняються наявністю здатності очищати кровоносні судини, а також зміцнювати стінки капілярів.

ФІНІКИ

Мілана, 5 клас
Олена, 2б клас
Фініки — дивовижний плід, якому в багатьох країнах приписують властивості зміцнювати здоров’я і продовжувати життя.

ХРІН

Максим, 11 клас
Хрін звичайний – багаторічна трав’яниста рослина з родини капустяних, висотою 40-150 см надземної частини та з м’ясистим товстим коренем довжиною до 3 метрів. Хрін володіє багатьма корисними лікувальними властивостями, а тому використовується в народній медицині для попередження і лікування багатьох захворювань і недуг.
В сирому вигляді хрін містить приблизно 16% вуглеводів, до 3% азотистих речовин, а також деяку кількість жирів. За вмістом вітаміну С хрін випереджає лимон і програє тільки шипшині і чорній смородині. До складу хрону також входять фітонциди, сапоніни, флавоноїди, тіоглікозіди, ефірні гірчичні масла, цукор, крохмаль, смолисті речовини, клітковина, вітаміни групи В, РР. Хрін багатий калієм, кальцієм, натрієм, сіркою, фосфором, залізом та іншими мінеральними речовинами. У свіжих листках хрону багато каротину.

ХУРМА

Вікторія, 6 клас
Анна, 10 клас

ЦИБУЛЯ

Анатолій, 4 клас
Каріна, 3 клас
Зелена цибуля має м'якший смак у порівнянні із ріпчастою цибулею. Під такою назвою зазвичай відомі черемша, шалот, пора, скорода і китайська цибуля. Зелену цибулю можна використовувати у термічно обробленому або сирому вигляді у складі салатів, сальси або азіатських рецептів. Нарізаний кубиками шалот використовується у супах, локшині та стравах з морепродуктів, канапках, каррі, а також як складову частину печені.
Ми вирощуємо її вдома і використовуємо для салатів і супів .А також вона служить антисептиком для повітря в квартирі, що дуже важливо сьогодні

ЧАСНИК

Юлія, 9 клас
Часник - дуже корисний для кожного організму продукт. Він дуже гарно може впоратися з різними мікробами. Також корисний для серця та кишківника. Але, як і зі всіма продуктами, якщо їсти забагато, то можуть виникнути деякі неприємності. Треба знати, що сирий та приготовлений часник мають різну користь. Бо чим більше обробляти часник, тим менше в ньому залишиться корисних складових. Цей овоч можна змішувати з салатами, медом тощо. Отже, вживайте овочі і фрукти в оптимальній кількості та не хворійте.

ШОВКОВИЦЯ


Катерина, 10 клас

Дана, 4 клас

ШПИНАТ

Тамара, 10 клас
Богдан, 10 клас
Шпинат - це дуже низькокалорійний продукт. У 100 г міститься 17ккал, що робить його дієтичним і корисним.
Свіже листя шпинату – відмінний інгредієнт для популярних легких та поживних салатів. Шпинат добре поєднується з іншими овочами, а також з фруктами, сиром та м’ясом. Заморожений шпинат набує популярності як відмінний інгредієнт для коктейлів.
Високий вміст заліза в продукті допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну в крові, завдяки чому тканини організму краще забезпечуються киснем. Шпинат допомагає налагодити обмін речовин, володіє легкими сечогінними і проносними властивостями, має тонізуючу і загальнозміцнюючу дію. Таким чином, люди, які регулярно вживають в їжу шпинат, мають здоровий колір обличчя, міцні зуби і здорове волосся. Шпинат дуже корисний при одужанні після важких хвороб. Крім того, шпинат один з тих продуктів, регулярне вживання якого затримує розвиток злоякісних пухлин.
Я вважаю, що саме цей продукт має вживатися чи не кожен день. Шпинат - це дуже смачно та корисно.

ЩАВЕЛЬ

Ярослав, 9 клас
Валерія, 9 клас
Щавель - багаторічна трав'яниста рослина сімейства гречаних. Соковита, приємно кисла на смак і запах. Молоде листя щавлю використовується в багатьох стравах європейської кухні.
Щавель вживають свіжим, варять, тушкують, заморожують, консервують, солять.
Також використовують у лікарських цілях: він очищає кров, підвищує апетит. Настій коренів і листя щавлю має кровоспинну, протизапальну, знеболювальну, протигрибкову дію. В епоху Середньовіччя щавель вважався засобом, що зцілював від чуми.
Вирощувати щавель люди почали ще в середні віки: перша згадка про щавель, як городню рослину, зустрічається у французькому літописі XII ст. До речі, французи донині вважають, що у них є два національних овочі: морква і щавель.
А в нашій країні щавель довго вважався бур'яном.

ЮДЗУ

Вероніка, 8 клас
Екзотичний фрукт під назвою юдзу є абсолютно незнайомим для жителів наших широт. Як стверджують вчені, юдзу є природним гібридом мандарина і Ічанського лимона. Японія і Китаю є тими країнами, в яких юдзу найбільш поширені. У дуже багатьох традиційних стравах Японії цей фрукт є важливим складовим компонентом.
За своїми смаковими якостями фрукт юдзу багато в чому нагадує грейпфрут, але при цьому в ньому прекрасно відчуваються і відтінки соковитого мандарина. У кулінарній області широко застосовується сік юдзу, а також його ароматна цедра. А ось сам плід в харчових цілях використовується нечасто.
Популярні плоди юдзу також в косметичній промисловості. З них отримують дуже цінне масло, яке завдяки своєму чудовому заспокійливому і розслаблюючому впливу активно застосовується в ароматерапії.

ЯБЛУКО

Гліб, 3 клас
Нонна, 2а клас
Мій улюблений фрукт яблуко!)
Це один з найсмачніших і популярних на планеті фруктів. В яблуках містяться вітаміни А, В, В2, В6 та корисні мікроелементи. Для забезпечення дитячого організму природним захистом від вірусів і бактерій потрібно з'їдати одне яблучко в день!
Будьте здоровими )

23-04-2020

Книга для дітей про коронавірус.

Британське видавництво Nosy Crow створило книжку з простими відповідями про COVID-19 для дітей віком 5-9 років. Читати...

23-04-2020

23-04-2020

Весна...

Весна – найбільш обнадійлива пора року, і заперечення тут не приймаються! Саме навесні ми ніби заново народжуємось, очікуємо позитивних змін і набагато більше мріємо. Такий піднесений внутрішній стан – це прекрасно!!! Але більше спостерігаєш цю красу через вікно. Береш олівці, фарби і твориш.

Нехай весна розквітає у ваших серцях! Теплих вам днів і сонячного настрою! Як сказала Ліна Костенко: "Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом."

Автор робіт - учитель образотворчого мистецтва
Валентина Лохвицька

17-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
#ПРОВЕДИ_ВЕЛИКДЕНЬ_ВДОМА

1 клас.
Роботи з уроку "Дизайн і технології". Великодній сувенір. Вчитель: Ірина Галаган.

4 клас.
Роботи з уроку трудового навчання на платформі EdProfi Student. KM MEDIA. Великодня витинанка.
Вчитель: Світлана Дерев'янко.

Трудове навчання 5-9 кл.
Великодні традиції: писанка, пасхальний кролик... Вчитель: Катерина Обараз

16-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
Ізоляція. Що робити?
Плакати-поради старшокласників.


Нікіта, 10 клас

Тамара, 10 клас

Соломія, 10 клас


Богдан, 10 клас

Катерина 10 клас

Анна, 10 клас

Андрій, 10 клас

15-04-2020

Електронна реєстрація в заклади середньої загальної освіти

Батьки майбутніх першокласників можуть зареєструвати дитину до гімназії на
Сайті https://school.isuo.org/ - "Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти"

15-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
Ізоляція. Іграшка поряд...

Всеволод, 3 клас
Це мої улюблені іграшки,які нагадують мені про раннє дитинство. З ними у мене пов‘язані найтепліші спогади! Тролейбус мені подарували батьки у 3 рочки, він вміє називати зупинки, відчиняти двері та вмикати фари,як справжній. Маленьким я любив спостерігати за справжніми тролейбусами, мене вражали їхні великі розміри та цікаво було дивитися, що він їздить із «ріжками». Я мріяв про свій власний тролейбус, і він у мене з‘явився! Джип «Toyota» та легковик «BMW»- це мої найулюбленіші марки справжніх авто!Тому саме такий джип мені подарували друзі в 4 рочки, а BMW подарував мій старший двоюрідний брат в 5 років. Машинки на радіоуправлінні, і я із задоволенням ними керую! Але я мрію, коли стану дорослим, керувати власним справжнім авто!

Дімітрій, 3 клас
Моя улюблена іграшка - "дрон". Мені її подарував тато. Одного разу він привіз її з відрядження! І хоч дрон іграшковий і не має всіх повноцінних функцій справжнього, мені з ним довелось добряче попрацювати, щоб запустити! Потрібно було скачати в телефон декілька програм, законектити. Але я залишився задоволений результатом! Сподіваюсь, що наступного разу тато мені подарує справжній великий дрон, і я зможу за допомогою комп'ютера ним керувати! Спостерігати з висоти пташиного польоту за об'єктами, робити фото і відеозйомку!

Валерія, 8 клас
Це моя улюблена іграшка !!) Вона в мене з‘явилася , коли мені було 3 роки . Подарували цю іграшку моя бабуся та дідусь , тому вона така важлива для мене. Раніше, коли я була меншою , не могла без неї спати і їсти , а зараз просто не дозволяю її чіпати

Ілля, 4 клас
Це Порг, моя улюблена іграшка з фільму "Зоряні війни". Я сам зібрав її з конструктора Лего . Порг досить великий за розміром, його частини (хвіст, рот, крила) рухаються. Мені подобається грати з ним і придумувати свої сюжети зоряних війн. Я також маю ще моделі героїв і космічних кораблів з цієї серії Лего.

Кіріл, 8 клас
Мої улюблені іграшки- це моя радіоапаратура, хоча, на мою думку, іграшками це назвати досить складно. Це дуже складна апаратура, вона дозволяє мені налагоджувати радіозв'язок з будь-яким куточком нашої планети. Для ведення радіозв'язку потрібно мати великий досвід у цій справі, тобто недостатньо просто вміти натискати на кнопки, потрібно добре оволодіти знаннями з електрики, електроніки, розуміти теорію електромагнітних явищ, теорію розповсюдження радіохвиль, вивчити абетку Морзе, а також добре працювати руками.

Гліб, 3 клас
Моя улюблена іграшка - це футбольний м’яч. Я займаюся футболом, граю з татом майже кожен день, тому впевнено можу сказати, що кращої для мене іграшки немає.

Ладомира, 4 клас
Мій улюблений Тигрюля Мій Тигрюля - це моя перша іграшка, подарована татом у 2009 році, коли мені був місяць від народження. Ця іграшка - мій талісман, бо всі 10 років вона зі мною. Я завжди беру її у подорожі. Тигрюля- мандрівник, оскільки неодноразово побував зі мною у різних куточках світу і навіть бачив справжній діючий вулкан... Дивлюся зараз на нього - здається, маленьке іграшкове звірятко, але з ним пов‘язано стільки моїх життєвих історій, приємних спогадів та теплих почуттів...

Софія, 3 клас
Зараз карантин і я не бачуся з друзями, не ходжу до школи та на тренування. Дякуючи моїм іграшкам -Кролику та Дракончику,- мої дні на карантині не такі самотні і однотипні. Ці іграшки з’явилися в мене давно, але саме зараз вони стали такими близькими. Ми разом просинаємось, робимо уроки, їмо, дивимось мультики та граємо. Вони не дають мені нудьгувати!

Антон, 2-б клас
Мої улюблені іграшки стали моїм хобі. Кубики Рубика розвивають пам'ять та логіку. Ці головоломки створив венгерський винахідник Ерне Рубик у 1975 році. Я люблю збирати кубики на час. Мій рекорд - це 57 секунд на сборку кубика 3х3. Всі сім головоломок я складаю за 17 хвилин.

Анна, 10 кл
В мене є дві улюблені іграшки! Обрати одну просто неможливо, тому я розповім коротко дві історії.
Перша - про ведмедика. Незважаючи на мій вік, я досі з ним сплю. Цей ведмедик уособлює декілька речей. По-перше, символізую моє улюблене місто Лондон. Також це подарунок досить важливої для мене людини, яка привезла мені цього ведмедика.
Наступна іграшка - це герой дитячого мультика, мій спогад про дитинство. Коли я дивлюсь на цю іграшку, думаю, що ніколи не треба зупинятися та вірити в свою мрію. Колись, коли я ще дивилася мультики, це був мій найулюбленіший герой і я мріяла полетіти до Парижа в Діснайленд. І після декількох років мрій я там побувала та привезла свого улюбленого героя сюди, до Києва. Це моя одна з перших дитячих мрій, і тому вона для мене дуже цінна.

Богдан, 10 кл
Це мій вірний пес, якого мені подарували, коли мені було 6 років

Григорій, 11 кл
Іграшку подарувала мені бабуся. Книжку купила мама. Іграшка дорога мені, бо я завжди брав її у всі подорожі із собою. А казки з цієї книжки мама читала мені перед сном.

Юстина, 9 клас

Діна, 5 клас
Моя улюблена іграшка - це плюшова миша на ім'я Піпін. Він зі мною вже дев’ятий рік, я його дуже ціную , бо він завжди підтримує мене на змаганнях та концертах . Отже, Піпін назавжди залишиться найкращою пам'яттю з мого дитинства.

Анастасія, 9 клас
Зараз, під час карантину, ми не маємо змоги зустрічатися із нашими друзями. Дистанційне спілкування - це добре, але зовсім не те, бо хочеться, щоб друг був поруч. У хвилини смутку мене рятує моя іграшка. Її мені на день народження подарував мій однокласник, і тому, коли я дивлюся на неї, згадую школу та своїх друзів.

Владислава, 6 клас
Не дивлячись на те, що я вже підліток, у мене є улюблена іграшка-Мася. З нею пов‘язано багато моїх дитячих спогадів. Майже щодня я ходила з нею в дитячий садочок. І взагалі ніколи не виходила без неї на вулицю. Ми дорослішаємо, однак не варто забувати про старих друзів

Вікторія, 6 клас

Валерія, 6 клас
Цю іграшку мені подарувала мама,вона дуже дорога для мене)Під час карантину вона допомагає мені не губити надії на краще!!!

Соломія, 9 клас

Маріам, 5 клас
Електронний конструктор «Знаток» мені дуже подобається! Адже він допоможе в знаннях з фізики! В цьому конструкторі можливі різні комбінації поєднання деталей. Складаючи різні схеми ,можна попрацювати з магнітом, вентилятором або ліхтариком. А ще ліхтарик може замінити свічку. Я вже склала багато схем і отримала нові знання!

Крістіна, 6 клас
Цей ведмедик є моєю найулюбленішою іграшкою,тому що я звикла до нього з самого дитинства,мої батьки подарували його коли мені було ще 2 роки:)

Катерина, 11 клас
Мою улюблену іграшку звати Мартин. Мені її привіз тато з відрядження. Тоді ми з нею були одного зросту. З того часу вона завжди поряд.

Анастасія, 6 клас
Це я з моєю улюбленою іграшкою! Мені її подарували на день народження) Звати її Мангл. З ним я сплю, він мене заспокоює! Кожного ранку я приходжу на кухню разом з ним!

14-04-2020

15 активностей для дітей, які можна виконувати разом з батьками.

14-04-2020

Індивідуальний план роботи вихователів ГПД під час карантину 13.03-24.04.2020

09-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
Ізоляція. Що робити?
Плакати-поради старшокласників.


Босова Марія, 11 клас

Глузд Дар'я, 11 клас

Сафонова Марія, 11 клас


Шаповалов Максим, 11 клас

Туршуков Григорій, Самченко Катерина 11 клас

Заярна Олександра 11 клас

Васильчук Микола 11 клас

09-04-2020

Платформа "Країна мрій".

Роботи учнів 4 класу з відеоуроку трудового навчання.
Вчитель: Дерев'янко С.П.

07-04-2020

07-04-2020

Урок літературного читання на платформі Zoom.
"Життя і творчість Ганни Черінь",
4 клас. Вчитель: Світлана Дерев'янко.

07-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
#вакцина_позитиву_українська_книга #всебудедобре_залишайсявдома

Книга відкриває нам яскраву картину світу, з нею ми подорожуємо у минуле й майбутнє. У кожного є своя особлива книга.

1 клас

2-a клас

2-б клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

8 клас

10 клас

11 клас

06-04-2020

ДО УВАГИ БАТЬКІВ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ!

ПРИЙОМ ДО 1 КЛАСУ ПРЕДСЛАВИНСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №56 2020-2021 н.р. ВІДБУДЕТЬСЯ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ КАРАНТИНУ.

АДМІНІСТРАЦІЯ

06-04-2020

03-04-2020

Врятуємо планету разом з 56 гімназією
Біологія. Проєкт 11 класу. Марія Босова і Марія Горб.

02-04-2020

Предславинська Технологія: Креативний Карантин.
#всебудедобре #життя_карантин_здоров'я #залишайсявдома

1 клас

Волянюк Вероніка

Хоролець Павло

2А клас

Чемер Ярослав

3 клас

Горбунова Вероніка

6 клас

Бродовська Каріна

Броніна Еліна

Мінчук Іван

Гузєва Кіра

10 клас

Горлушко Андрій

Салуха Олег