ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-11-2018

Екскурсія в Києво-Печерську лавру

Історія – наука, сторінки якої можна побачити в будь-якому куточку Києва. Учні 8 класу відвідали один із найстаріших його куточків – центр, де зароджувалась релігія, наука, освіта, культура, мистецтво, - Києво-Печерську лавру, переглянули експозиції Музею історичних коштовностей України.

29-11-2018

Екскурсія в Музей фотоілюзій

Учням 7 класу випала чудова нагода потрапити в інтерактивний музей, де кожен отримав магічні фотографії, побачивши які, ніхто не залишився байдужим, адже вони занурюють у казковий світ ілюзії та дива.

29-11-2018

Екскурсія в Музей «Експериментаріум»

Другокласники відвідали Музей популярної науки й техніки «Експериментаніум» – навчально-розважальний центр, який налічує більше 250 інтерактивних експонатів і присвячений механіці, оптиці, електриці, магнетизму і акустиці, побачили оптичні ілюзії. Екскурсія видалась цікавою й захоплюючою. Ніхто байдужим не лишився!

28-11-2018

Презентація книги «Сенс дитинства
(у контексті герменевтики і наративу)»

27 листопада у Малому залі Національного палацу мистецтв «Україна» відбулася презентація книги «Сенс дитинства (у контексті герменевтики і наративу)», створеної учителями, учнями, батьками та науковцями. Презентація відбулася у вигляді авторської п’єси з такою ж назвою, написаної Рудковською Р.А., учителем історії гімназії. Акторами були учні й батьки гімназії. Глядачі слухали колискову від мами, казку від дідуся, почули рецепт бабусиного пирога, побачили іграшку від тата, занурились у казку разом із Дюймовочкою, Алісою й Маленьким Принцом. Разом із учнями 11 класу написали листа невідомому другові зі Сходу.

На свято завітали поважні гості – Сергій Мартинчук, голова Печерської РДА, Тетяна Копил,начальник управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА, Сергій Наріжний, голова піклувальної ради гімназії, Олександр Міщенко, депутат Київміськради, Ярослав Лагута, голова батьківського благодійного фонду «Предславинський», Олександра Кужель, народний депутат України, дипломати. Були і подарунки, і солодощі, і яблучний пиріг від бабусі.

21-11-2018

Екскурсія в Національний науково-природничий музей НАН України

Першокласники відвідали Зоологічний музей, де познайомилися з відомим та несподіваним для них світом тварин, сучасним різноманіттям флори та фауни не тільки України, а й різних куточків планети.

20-11-2018

Превентивне виховання

У 6 класі відбулася зустріч із ювенальними поліцейськими, які нагадали школярам про їх права та обов’язки, розповіли, як вийти зі складної ситуації, наголосили на тому, що кожен може звернутися за допомогою. Відповідали на запитання, які цікавили учнів.

13-11-2018

Вітаємо переможців!

За результатами районного етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт 2019», команда з учнів 5, 6, 7, 8 та 10 класів гімназії у кількості 12 учнів зайняла перше місце! Вітаємо переможців!

13-11-2018

Відкриваючи Всесвіт

Учні 7 класу провели захоплюючу екскурсію в Київський планетарій. Умостившись у зручних кріслах просторого залу, школярі стали свідками сонячного затемнення, побачили зорепад і спостерігали політ космічного корабля. Астрономічна екскурсія не залишила байдужим нікого.

13-11-2018

ГОЛОДОМОР 1932 – 1933р. Зустріч з минулим

Учні 10 класу відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», де відбулася зустріч з Корунцем Ільком Вакуловичем, професором КНЛУ, який дитиною семирічного віку пережив страшні роки голодомору 1932 – 1933 років. Він має звання Doctor Honoris Causa, є членом спілки письменників України.

09-11-2018

День української писемності та мови в гімназії

Традиційно в День української писемності та мови 9 листопада учні та вчителі гімназії долучаються до написання диктанту національної єдності. Гаслом цьогорічного диктанту стали слова: «Сила наша в тому, що нас багато і ми різні». Учні 9 класу взяли участь у інтелектуальній грі-конкурсі знавців української мови. Гра складалася з кількох конкурсів, серед яких – «Мовне асорті», граматичний турнір, «Склади прислів’я». Усі учасники отримали призи, а головне - задоволення від командної гри.

09-11-2018

Мандрівка у часі на урок у стародавній школі

Шестикласники відчули себе учнями стародавньої школи під час уроку, проведеного Школою майстрів до Дня української писемності й мови. Це була мандрівка у часі, діти мали змогу взяти в руки справжні гусячі пера й спробувати написати чорнилом.

08-11-2018

Пожежна безпека – учням початкової школи

В гімназії відбулася традиційна зустріч із викладачем навчального комбінату ДТП України Таратухіним В.А., який розповів учням початкової школи про правила дотримання особистої безпеки, в доступній для малюків формі провів уроки, які пройшли весело та святково. Діти уважно слухали, брали участь у вікторині. А мультфільм про дії дітей під час виникнення пожежі «Фокс і Трот поспішають на допомогу. Пожежа» викликав масу позитивних емоцій.

07-11-2018

Екскурсія на виставку «Зоопарк під мікроскопом»

Учні 6 класу побували в «зоопарку під мікроскопом» - відвідали дослідницьку лабораторію на ВДНГ, змогли не тільки побачити найменших істот землі, а й відчути себе справжніми біологами.

07-11-2018

Екскурсія в Музей воскових фігур

Учні 5 класу гімназії відвідали Музей воскових фігур, що вразив учнів своїми експозиціями. Діти мали змогу доторкнутись до славетних сторінок історії Київської Русі та українського козацтва, української та світової літератури.

05-11-2018

Екскурсія в Кам’янець-Подільський та Чернівці

Канікули – найкраща пора для особливих подорожей, час насолодитися спілкуванням із однокласниками та познайомитися з чарівними куточками України. На осінніх канікулах учні 10 і 9 класів відвідали Кам’янець-Подільський та Чернівці, міста, що зберегли дух середньовіччя. Пройшлися каньйоном Кам’янця-Подільського, побачили фортифікаційні споруди фортеці в Хотині, відвідали Чернівецький університет.