ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


29-10-2019

Ми - на ранковому ефірі «Київського ранку» UA: Суспільне мовлення, 28 жовтня 2019

Ідея створення сучасного арт-простору у освітньому закладі; сучасна комунікація підлітків із арт-об’єктами; вибір професії майбутнього, власна стаття у книзі…Відповіді на ці та інші питання у програмі «Київський ранок» пропонували Руслана Рудковська, заступник директора, куратор Арт-бюро «Предславинське», Марія Босова, Олександра Заярна, учениці 11 класу гімназії. Окрема подяка за підготовку матеріалів до програми ученицям 11 класу Катерині Герасимовій, Марії Горб, Віолі Топчій. Було цікаво!

29-10-2019

Вітаємо переможців!

У суботу, 26 жовтня, в м. Дніпрі відбувся Кубок України з кіокушинкай карате. Петровська Аліна та Шпара Ростислав, учні 8 класу нашої гімназії, посіли ІІІ місця. Вітаємо їх та бажаємо майбутніх перемог!

25-10-2019

Що відвідати на канікулах?
Рекомендації вчителя географії
Предславинської гімназії № 56
Олени Ващенко…

1. Печерський ландшафтний парк «Співоче поле».
2. Будинок з химерами (вул. Банкова, 10).
3. Кловський палац (вул. Пилипа Орлика, 8).
4. Національний художній музей (вул. Грушевського, 6).
5. Замок Річарда (Андріївський узвіз, 15).
7. Голосіївський проспект (парк ім. М.Т.Рильського, ботанічний сад при університеті, рослини-пам’ятки природи).
8. Голосіївська площа (Мистецький центр ім. О.Довженка).
9. Парк Феофанія (вул. Метрологічна).
10. Пам’ятник Магдебурзькому праву (Набережне шосе, 8,).

25-10-2019

«Захар Беркут» очима семикласників

Учні 7 класу поділилися своїми враженнями від перегляду художнього фільму «Захар Беркут», що вийшов у прокат у жовтні. Дітям фільм сподобався, уважні читачі відмітили, чим екранізація відрізняється від історичної повісті Івана Франка.

25-10-2019

І знову про «Захара Беркута»

Спільний українсько-американський художній фільм «Захар Беркут» зацікавив і учнів 8 класу. Вони також вирішили переглянути його в кінотеатрі. Цей фільм вразив і захопив юних глядачів роботою сценаристів і грою акторів.

24-10-2019

Пізнайко запросив у гості

Ознайомитися з процесом створення журналу, виготовити власноруч спецвипуск і стати на деякий час видавцем спробували учні 3 класу протягом захопливої екскурсії в редакцію журналу «Пізнайко».

23-10-2019

Квест «Таємниці Маріїнського парку»

22 жовтня учні 10 класу гімназії взяли участь у районному квесті з циклу «Печерськ – територія дитинства. Знаю. Пишаюся. Люблю». Цього разу він проходив на території Маріїнського парку, загадкового й таємничого. Завдання вимагали певної ерудиції та неабияких знань, тож довелося поламати голову над ребусами та загадками.

23-10-2019

Алеями Маріїнського парку

Учні 8 класу гімназії побували в затишному куточку на мальовничих Дніпрових схилах – Маріїнському парку. Проходячи його алеями зі старими ліхтарями обабіч, милувалися осінніми київськими каштанами та старовинними липами, які зберігають свої таємниці.

18-10-2019

«Захар Беркут»

Учні 10 та 11 класів гімназії переглянули українсько-американський художній фільм «Захар Беркут», екранізацію однойменної історичної повісті Івана Франка. Слоган фільму – «У свободі моя сутність», тож глядачі вкотре переконались у тому, що українці – нація сміливих і мужніх людей, здатних ціною власного життя зупинити ворога.

18-10-2019

Незабутня мандрівка дивовижними світами
Національного науково-природничого музею

Учні 2-а класу подорожували давніми сторінками історії Землі, потрапивши в дивовижний світ музейних експонатів. Діти побачили унікальні наукові колекції, зібрані протягом більше ніж 100 років, дізнались багато цікавого, а іноді й несподіваного про життя на нашій планеті.

18-10-2019

Подорож у Всесвіт

Поринути у безмежний і неповторний світ космосу, побачити далекі зорі змогли наші першокласники, побувавши на екскурсії в Київському планетарії. Всесвіт відкрив їм свої дивовижні таємниці, діти подорожували сонячною системою та дізналися багато цікавого про нашу планету.

18-10-2019

Урок англійської мови в зоопарку

Вивчаючи тему Animals учнi 4 класу мали можливiсть завiтати до зоопарку та ознайомитися з назвами тварин та збагатити свiй словниковий запас. Цiкавий урок англiйської мови на свiжому повiтрi, насичений спiлкуванням, вiкторинами та незабутнiми враженнями! Що може бути краще?! Вчити англiйську мову одне задоволення!

17-10-2019

17-10-2019

Екскурсія резиденцією Межигір’я

Помилуватися розкішними панорамами, озерами з фореллю, водоспадами, місточками та іншими об’єктами резиденції Межигір’я змогли учні 6 класу протягом екскурсії 16 жовтня. Діти відвідати зоопарк, дізналися, звідки походить назва резиденції, де було засновано перший монастир Русі.

17-10-2019

Гуцульська «людина Відродження»: у «Мистецькому Арсеналі» відкрили виставку Параски Плитки-Горицвіт

У Мистецькому Арсеналі 17 жовтня відкрилася виставка «Параска Плитка-Горицвіт. Подолання гравітації», яку відвідали учні 11 класу гімназії. Це понад чотири тисячі фотографій, близько 500 саморобних книжок, сотні графічних творів, ікон та щоденників часів радянських репресій.

16-10-2019

Екскурсія у царство води

Музей води – один із найцікавіших для дітей, тому учні 2-б класу відвідали його 16 жовтня. Вся експозиція знаходиться під землею, і там діти одразу потрапили в справжнє водне царство, побачили багато цікавих експонатів та дізналися про кругообіг води в природі.

16-10-2019

Відкриваємо Всесвіт

На уроці природознавства учні 4 класу презентували мініпроект «Сонячна система». До виконання завдань діти підійшли творчо, кожен підготував повідомлення про ту чи іншу планету, її розташування та особливості.

15-10-2019

Свято Предславинської осені

Восени кожному легко стати митцем, адже під ногами чи на відстані витягнутої руки можна знайти матеріал для творчості. З листя й каштанів, гарбузів і кукурудзи, яблук, груш і винограду створюються справжні дива. У четвер, 10 жовтня, в залі гімназії працювала виставка «Предславинська осінь», справжнє свято креативу й творчості. Діти й батьки доклали максимум зусиль, аби якнайкраще представити свій клас.

15 жовтня відбулося підведення підсумків свята «Предславинської осені». Звучав чудовий ноктюрн у виконанні учениці 6 класу Баглай Вікторії. Танок учениці 10 класу Нестор Анни вкотре нагадав про теплу осінь.

Авторські відзнаки Предславинської гімназії вручала директор Діна Іллівна Петренко.

Осінні емоції у фоторепортажі:

15-10-2019

Молодіжний форум «М-18»

У суботу, 12 жовтня, в Київському палаці дітей та юнацтва відбувся молодіжний форум «М-18», який проходив під гаслом «Нам менше 18-ти, але ми можемо більше!». Учні 8-10 класів гімназії взяли участь у його роботі. Відкрив форум мер столиці Віталій Кличко, який провів урок лідерства, поспілкувався з молоддю та дав відповіді на численні запитання. Наші старшокласники працювали на одному з дискусійних майданчиків «Як діти і молодь змінюють місто» під назвою «Київ – місто без насилля. Права дитини, толерантність, медіація, протидія булінгу». Зірковим гостем форуму був Тарас Тополя, фронтмен гурту «Антитіла» і молодіжний посол UNICEF.

15-10-2019

Екскурсія до Кам'янця-Подільського

З 12 по 14 жовтня учні 7 класу здійснили виїзну навчальну екскурсію до Кам'янця-Подільського, відвідали фортецю міста, побували в Хотині, мали нагоду насолодитися красою та загадковістю Кришталевої печери. В останній день поїздки відвідали Дністровське водосховище "Бакота". Такі заходи дають змогу збагатитись не тільки знаннями, а й емоціями та враженнями. 

«У цій поїздці ми всі здружилися і почали краще ставитись один до одного. Найбільше мені сподобалась Кришталева печера, у якій ми пройшли три кілометри і провели під землею 2 години. У цій печері було дуже гарно, а також мені сподобалося ходити загадковими лабіринтами. Також було дуже цікаво відвідати затоплене село Бакота. Там ми ходили до джерел і відвідали монастир, який знаходився у скелі.

Вечорами ми збиралися у когось у кімнаті і грали в настільні ігри. Я дуже сподіваюся з‘їздити на таку екскурсію ще раз!»

Задорожна О.

«Мені дуже сподобалась ця поїздка, ми ходили на різні екскурсії, де нам розповідали цікаві факти про ці місця.

Більше всього мені сподобалося у Кришталевій печері, там було дуже гарно, а також було багато лабіринтів.

Ще мені сподобалось у затопленому селі Бакоті, яке перетворили на водосховище.

Нам дозволили спуститися сходами до самого берега, щоб краще роздивитися ці красоти! Там неймовірні краєвиди, і ми зробили багато фотографій на згадку.

Ця поїздка була дуже цікава! Сподіваюсь, що ми зможемо з‘їздити кудись разом ще раз!»

Гураль В

« Для мене ця екскурсія була неймовірною. Я дізналася багато нового про минулі часи, побачила фортецю, збудовану у 16 столітті. Також ми відвідали Музей мініатюрних замків, де було дуже цікаво. А у останній день ми побували «на краю землі»- в селі Бакота. Там були чудові краєвиди. Ми змогли набрати звідси джерельної води.

Також ми відвідали справжню печеру. У ній ми спускалися цікавими лабіринтами. Іноді в печері зустрічалися дуже вузькі або дуже низькі проходи. Тому було легко вдаритися головою.

Уся ця подорож була цікава! Я дуже вдячна усім за такі чудові враження!»

Кужель А.

«Завдяки поїздці у Кам'янець-Подільський ми побачили багато гарних краєвидів та дізналися про історію цього мальовничого міста. Також ми були у затопленому селі Бакота, Хотинській фортеці та у печері. Було цікаво зануритися у атмосферу старих замків та осінньої краси міста, подивитися на давній побут та традиції».

Строкіна Ірина

15-10-2019

Дива і містика Києва

Київ уміє зберігати свої таємниці, але деякі з них відкрив для наших п’ятикласників під час пішохідної екскурсії. Діти гуляли найзагадковішими вулицями міста, дізналися дивовижні історії Замкової гори, неповторного Андріївського узвозу. Побували в одному з найкрасивіших куточків міста - на Пейзажній алеї.

11-10-2019

Емблема дружби від першокласників

Після зустрічі з учнями 11 класу, які спілкувалися з дітьми на тему дружби та попередження булінгу, наші першокласники вирішили виготовити емблему дружби, своєрідний символ взаєморозуміння та поваги один до одного, та «мирилки» для друзів, які б слугували місточками для примирення після непорозумінь.

10-10-2019

Урок позакласного читання у 2-б

Як зацікавити дітей читанням книжки, яку літературу підібрати, щоб викликати в малих читачів бажання гортати сторінки, пірнати в дивовижний світ пригод і чудових історій? Їх слід знайомити зі справжніми шедеврами художньої літератури, з творами сучасних авторів, імена яких давно відомі. На поетичному Олімпі України серед славних імен гідне місце займає Ліна Василівна Костенко, з творчістю якої знайомилися учні 2-б класу на уроці з позакласного читання.

09-10-2019

Зустріч  з експертом Команди підтримки реформ при Міністерстві освіти і науки України

Як викладати історію  сучасним учням? Чого вони чекають від уроку? Яку інформацію хочуть отримати? Як історія формує Картину Світу? Враження від шкільних підручників?

Такі питання звучали сьогодні на зустрічі гімназистів із експертом Команди підтримки реформ – Мариною Кафтан.

На фото момент зустрічі: Марина Кафтан – експерт, Руслана Рудковська – вчитель історії, Марія Босова, Марія Горб, Григорій Туршуков, Олександр Меженський – учні 11 класу.

Фото: Олександр Меженський

08-10-2019

Екскурсія в Національний музей медицини

Багата колекція, рухомі вітрини, аудіо і відео супровід – такою побачили учні 9 класу експозицію Музею медицини. Кілька годин, проведених в залах музею, не лишають байдужим нікого. Цікаво як дітям, так і дорослим.

08-10-2019


03-10-2019

З Днем Вчителя!

Сьогоднішній світ – час надзвичайних швидкостей і неймовірних можливостей. Кожна хвилина дарує наукові відкриття та пошуки, які, можливо, отримають у майбутньому Нобелівську відзнаку. Революційні дослідження нейробіологів, психологів у роботі мозку дають напрям у зовсім іншому розумінні сучасної освіти. Освіти майбутнього. Освіти, де все буде переведено у цифру, де будуть мандрівки віртуальними мистецькими галереями, можливість поставити запитання розробникам андронного колайдеру у відео конференціях, пряма участь у лекціях провідних університетів світу...

Але є те, що не можна перевести у цифру, це посмішка вчителя. Це його погляд, його жест і його Слово.

Це великий компроміс освіти майбутнього: неймовірні технології та жива емоція. Зі святом, шановні колеги!

Директор

Діна Петренко

03-10-2019

День учителя – 2019!

Професія вчителя – вічний екзамен,
Глибокий і довгий, як сивий Дніпро.
Професія вчителя – вічний екзамен,
На мудрість, на чесність, народність, добро.
Хай вистачить вам і наснаги, й здоров’я,
Натхнення бажаєм без краю й кінця.
І хай відгукнуться за все це любов’ю,
Повагою, щирістю учнів серця!

02-10-2019

Змагання зі спортивного орієнтування

У вівторок, 1 жовтня, з нагоди Дня туризму та підготовки команд до Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на території Національного ботанічного саду НАН України ім. М.М. Гришка відбулися районні змагання зі спортивного орієнтування «Великий кубок Печерська". Дві команди гімназії взяли участь у змаганнях, які проводились як туристичне багатоборство з елементами спортивного орієнтування.

Чекаємо результатів.

02-10-2019

Екскурсія в Державний музей авіації

Учні 2-а та 2-б класів змогли відчути себе справжніми пілотами та пасажирами великих авіалайнерів і гелікоптерів, відвідавши наймолодший і, в той же час, найбільший історико-технічний музей авіації ім. О.К. Антонова. Сьогодні в ньому нараховується більше ніж 80 літаків і вертольотів.

02-10-2019

Що побачили діти в Музеї темряви?

1 жовтня 7 клас відвідав музей, в якому екскурсоводи - незрячі люди. Відвідувачів розміщують у максимально наближені умови, в яких живуть люди, що не бачать.

Відчуття неймовірні, а найголовніше - розумієш, що варто цінувати дар бачити. Такий досвід виховує в дітях співчуття та необхідність допомагати людям, які цього потребують.

02-10-2019

Попереджуємо БУЛІНГ!

Батьківський правовий лекторій – один із дієвих способів впливу на класний колектив, адже коли урок проводить мама чи тато когось із учнів, це завжди цікаво і пізнавально. Такий урок був проведений у 6 класі татом Умрихіна Владислава Дмитром Леонідовичем. Мова йшла про наслідки булінгу в дитячому колективі. Тато навів приклад із двома яблуками, запропонувавши учням вибрати одне з них. Звичайно, діти вибирали краще, червоніше, привабливіше. Висновок – ми завжди вибираємо за зовнішніми ознаками, не задумуючись про смак того ж таки яблука, і часто помиляємось. А кинувши кілька разів яблуко на підлогу, пояснив, що людина також страждає від образ, як яблуко, отримуючи вм’ятини від удару.

01-10-2019

Екскурсія в Пирогово

Учні 6 класу побували у величезній живій казці, де змішались українські хати, широкі поля, тінисті стежки, млини та православні церкви. Чудовий куточок відкрився їхній увазі на мальовничій околиці Києва, найбільший музей під відкритим небом – Пирогово.