ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


27-02-2017

«Навчайся в Україні»

Під таким гаслом в Колонній залі КМДА пройшла Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта в Україні. Освіта за кордоном», яку відвідали учні 10 та 11 класів 24 лютого. Вони ознайомилися з провідними навчальними закладами України та сучасними можливостями отримання якісної професійної освіти.

24-02-2017

24-02-2017

Казкар Сашко Лірник у третьокласників

На запрошення Наталії Ворожбит, українського драматурга і мами учениці 3 класу, до гімназії завітав Сашко Лірник, казкар і музикант. Справжнє ім’я – Олександр Власюк. Автор і ведучий дитячих телевізійних програм «Казки лірника Сашка» і «Світанок», сценарист мультсеріалу «Моя країна-Україна», учасник рок-гурту «Вій», актор, постійний учасник українських етнофестивалів. Він розповів дітям, що знімає художній фільм за мотивами своєї казки «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття», де грає одну з ролей. Автор сценарію повнометражного мультфільму «Про чотири роги і козацький рід», який визнано найкращим мультиплікаційним сценарієм за часи незалежної України.
2000 року дитяче журі обрало Власюка «найкращим дитячим письменником України».

23-02-2017

«Гупало Василь. П’ять з половиною пригод»

Олександр Сидоренко, відомий як Фоззі-бой, Fozzy-boy чи просто Фоззі, український співак у стилі хіп-хоп, вокаліст гурту Танок на Майдані Конго, журналіст і письменник завітав у гості до учнів 5 класу. Він презентував книгу «Гупало Василь. П’ять з половиною пригод», яку створив разом з художником-аніматором Сашком Даниленком. Сприяла зустрічі мама Самченко Анастасії – Валентина Григорівна, заступник редактора видання «Україна молода».

22-02-2017

Екскурсія в Музей НТКУ

Учні 5 класу відвідали перший в Україні музей, присвячений диву телебачення, на НТКУ. Факти, люди, техніка, програми, унікальні раритети – телевізор зі збільшувальною лінзою КВН-49, кіно – й телевізійні камери, якими знімали перші передачі – не весь перелік експонатів, які побачили учні на власні очі. Організував цю екскурсію журналіст, ведучий програми «Чоловічий клуб» на UA Першому Дмитро Лазуткін.

21-02-2017

Екскурсія в Планетарій

Учні 2 класу з неймовірним захопленням переглянули в Планетарії фільм-лекцію «Від Землі – до Всесвіту», дізнались багато цікавого про все розмаїття об’єктів безмежного космосу, мандруючи до зірок та яскравих туманностей, здійснили подорож до центру Чумацького Шляху. Перевіркою їх знань стала вікторина.

20-02-2017

«Зима, що нас змінила»

Учні 10 класу вшанували загиблих Героїв Небесної Сотні, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані в листопаді 2013 - лютому 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 20 лютого в кожному класі гімназії пройшли виховні години пам’яті Героїв Небесної Сотні з переглядом відеоматеріалів хроніки тих днів.

17-02-2017

«Герої не вмирають!» -

Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів і дочок, що віддали власне життя за свою країну, за свій народ. Так на Майдані з’явилася Небесна Сотня. Вшановуючи пам'ять українських героїв, які загинули в дні трагічних подій на столичному Майдані, учні 5 класу поклали квіти до пам’ятника та меморіалу на честь героїв Небесної Сотні.

16-02-2017

«Афганістан болить в моїй душі…»

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата присвячена і річниці завершення виведення радянських військ із території Афганістану. Про події в лютому 1989 року учням 7 та 9 класів розповів їх учасник, сьогодні – депутат Київської міської ради, голова батьківського комітету гімназії, батько учня 7 класу Міщенка Марка Міщенко Олександр Григорович. Минуло 28 років з того дня, а згадувати загиблих побратимів боляче й зараз. Відповідаючи на запитання учнів, він наголосив на тому, що кожен справжній чоловік повинен вміти захистити маму, сестру, дружину, доньку і рідну Батьківщину.

15-02-2017

Таланти гімназії

Гімнасти, каратисти, співачки й танцюристи, поети і фокусники – такими побачили ми наших першокласників на «Шоу талантів» учора, 14 лютого. Кожен учень поділився з глядачами тим, чим захоплюється. Святковий, піднесений настрій панував у кабінеті, байдужих не залишилось.

14-02-2017

Зустріч із олімпійською чемпіонкою

У понеділок, 13 лютого, першокласники мали змогу поспілкуватися з олімпійською чемпіонкою з синхронного плавання 2000 року в Сіднеї Іриною Рудницькою, яка розповіла дітям про здоровий спосіб життя та користь плавання. З величезним задоволенням учні виконували того ранку гімнастичні вправи, адже кожен міг відчути себе майбутнім чемпіоном.

13-02-2017

Дарина Корж
"Наша друга мама"

10-02-2017

Медичний лекторій

Туберкульоз – інфекційне захворювання, яким інфікована одна третина населення нашої планети. Своєчасне його виявлення є вирішальним фактором для ефективного лікування та попередження поширення хвороби серед людей. Про це учні 6 класу довідались під час батьківського медичного лекторію, проведеного лікарем-терапевтом Гамачек Мариною Володимирівною, мамою Ященко Анастасії.

09-02-2017

Правовий лекторій у 8 класі

Сьогодні, 9 лютого, у 8 класі відбувся правовий батьківський лекторій, який провела Топчій Ярослава Володимирівна, приватний адвокат, мама Топчій Віоли на тему «Співвідношення права і моралі, кримінальна відповідальність та презумпція невинуватості».


08-02-2017

Екскурсія у Верховну Раду

7 лютого учні 10 класу, завдяки члену піклувальної ради гімназії Кужель Олександрі Володимирівні, бабусі учениці 10 класу Кужель Єлизавети, відвідали Сесійний будинок єдиного законодавчого органу України, Верховної Ради. Учні мали змогу зустрітися з політиками, депутатами Верховної Ради, завітати на балкон сесійної зали, в якій ухвалюються закони України, а також оглянути колекцію експонатів, що безпосередньо пов’язані з набуттям Україною незалежності.




07-02-2017

День безпечного інтернету

В сучасному світі неможливо обходитись без Інтернету. Це всесвітня мережа, величезні інформаційні ресурси. В наш час Інтернет відіграє важливе значення у створенні інформаційного простору глобального суспільства, слугує фізичною основою доступу до веб-сайтів і багатьох систем передачі даних. Та чи можемо ми перебувати у безпеці, спілкуючись через мережу? На ці та інші питання відповідали Якимчук Антоніна Олександрівна, керівник Департаменту комп’ютерної безпеки компанії ІВМ, мама учня 6 класу Якимчука Івана, та працівник Департаменту Кузьменко Андрій. Виховні години та бесіди на тему безпеки в Інтернеті пройшли в усіх класах гімназії.



06-02-2017

Конкурс малюнків «Охорона праці очима дітей»

З нагоди Дня охорони праці в Україні у 2017 році, що відзначається щорічно 28 квітня, проводиться VI Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», до якого долучились і учні нашої гімназії. Будемо сподіватись, роботи, виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, потраплять до кращих та їх автори - Дудкіна Ксенія, Хініч Маргарита, Літвінова Варвара, учениці 7 класу та Мошкова Катерина, учениця 10 класу, - стануть переможцями конкурсу.

03-02-2017

Допоможемо Авдіївці!

Школярі разом з батьками нашої гімназії відгукнулися на заклик Печерської в місті Києві державної адміністрації долучитися до збору гуманітарної допомоги у зв’язку з трагічними подіями в Авдіївці. Усі класи взяли участь у благодійній акції. Було передано теплий одяг, ковдри, продукти харчування тривалого зберігання та засоби гігієни.