ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


29-05-2017

Прощавай, початкова школо!

Ось і прийшов день прощання з початковою школою. Пролетіли ці роки дивно швидко. Хочеться, щоб у пам'яті залишилися тільки приємні та світлі спогади. Для майбутніх п’ятикласників відкриває двері наступна сходинка Країни Знань – середня школа. Тож хай щастить вам у океані знань!

26-05-2017

Свято Останнього дзвоника

У травні, коли розцвітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника. Воно радісне і водночас сумне. Радісне – бо закінчився навчальний рік, а сумне – бо дзвоник востаннє пролунав для наших найстарших учнів – одинадцятикласників. Покидаючи поріг рідної гімназії, випускники лишають у пам’яті прекрасні й незабутні шкільні роки, той час, коли вони, як і сьогоднішні першокласники, вітали одинадцятий клас із останньою шкільною лінійкою

23-05-2017

День матері

Мама - найкраща людина у світі,
Знають це всі: і дорослі, і діти
Тож поговорим відверто між нами:
В світі усе починається з мами!

День матері відзначають люди на всіх континентах, тому що маленькі серця дітей переповнює велика й ніжна любов до своїх рідних мам. Щирі слова вдячності звучали з уст дівчаток і хлопчиків 2 класу, теплим і радісним було свято, яке приготували третьокласники для найрідніших – мам і бабусь. Тож хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість, дорогі мами!

22-05-2017

Екскурсія до Київської фортеці

Учні 7 класу відвідали історико-архітектурну пам’ятку, що знаходиться на території Головного військового госпіталю, Київську фортецю, одну з найбільших у світі кам'яно-земляних фортець, яка збереглася до наших днів. Величезні земляні укріплення, кам'яні башти і капоніри вразили учнів, адже вони бережуть пам'ять ще середніх віків. Комплекс оборонних споруд формувався протягом 15 століть. Сьогодні це найдавніша пам’ятка середньовічного типу.

19-05-2017

Прощавай, букварику!

Традиційне свято прощання з першим шкільним підручником пройшло в першому класі гімназії. Це було справжнє дійство! Діти співали пісні, читали вірші. На свято завітали казкові гості – Буратіно й Мальвіна. Вітаємо наших юних друзів і їх батьків з першою шкільною сходинкою!

18-05-2017

День вишиванки

Українська вишиванка – особливий національний символ, історія якого сягає в незапам’ятні часи. День вишиванки - народне свято, покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня, цього року. День вишиванки припав на 18 травня. Для гімназійної родини це свято стало доброю традицією.

17-05-2017

Міський огляд-конкурс роботи загонів юних інспекторів руху «ЮІР – за безпеку дорожнього руху»

17 травня відбувся міський етап змагання загонів ЮІР, мета якого - залучення учнів до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях, у транспорті з метою активізації роботи із запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму. У заході брали участь 10 команд від кожного району м. Києва. Наша команда «Предславинська варта» гідно представила Печерський район, показала глибокі знання з медичної допомоги та правил дорожнього руху, вправність у керуванні велосипедом, вміння юного регулювальника, захистила на найвищий бал «Соціальну рекламу з безпеки дорожнього руху» та закликала до уважності на дорозі запальним виступом на сцені.

12-05-2017

Конкурс "Київський вальс-2017"

12-05-2017

ЮІР – за безпеку дорожнього руху!

Як тільки ми відчиняємо двері і стаємо на поріг, у ту ж мить стаємо учасниками дорожнього руху. Про важливість та потрібність правил, дорожніх знаків, сигналів світлофора учасники нашої команди "Предславинська варта" розказали в своєму виступі на районному конкурсі-огляді роботи загонів ЮІР, який проходив у травні. За підсумками кількох конкурсів команда зайняла перше місце! Вітаємо переможців!

06-05-2017

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

За результатами районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл», яка проводилася з метою національно- патріотичного виховання учнівської молоді Печерська та визначення рівня підготовки з оборонно-спортивних дисциплін, команда нашої гімназії у складі учнів 10 та 8 класів зайняла ІІ місце! Вітаємо наших переможців!

Змагання проводились у кілька етапів:
- «Козацька звитяга» (стрільба з пневматичної гвинтівки та конкурс строю та пісні);
- «Козацькі забави» з військово-патріотичного випробування у вигляді гри-квесту на місцевості «Козак-захисник»;
- «Козацький гарт» (козацько-туристична смуга перешкод та перетягування линви).

05-05-2017

Києво-Печерська лавра очима шестикласників

Нещодавно учні 6 класу відвідали одну з найдавніших пам’яток історії – Києво-Печерську лавру. Діти мали змогу оглянути шедеври української архітектури, побачити розкішні розписи та іконостаси церков, доторкнутись до лаврських святинь.

01-05-2017

Екскурсія в Київський театр юного глядача на Липках

Учні 5 класу в квітні з задоволенням переглянули веселу, музичну та романтичну виставу про цікаві пригоди друзів Тома Сойєра та Геккльберрі Фінна, створену за мотивами всесвітньо відомої повісті Марка Твена. Діти мали змогу зануритись у світ захоплюючих та небезпечних пригод маленьких вигадників, переживати та радіти разом з ними.