ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


28-02-2019

Перелік цінностей закуплених у 2018 році

28-02-2019

Вибір підручників

28-02-2019

Тиждень класного керівника 11 класу

З 4 по 8 лютого проходив Тиждень класного керівника 11 класу, в рамках якого відбулися цікаві заходи та зустрічі. Учні разом із Буратевич Зоєю Іванівною провели круглий стіл на тему «Хемінгуей і сучасність», обговорювали погляди письменника на життя та його переконання, проводячи паралель із проблемами гуманізму сучасного світу. Одинадцятикласники стоять на порозі закінчення школи, тому актуальною темою для обговорення є вибір майбутньої професії, чому й була присвячена класна година. Цікавою була зустріч із драматургом і сценаристом Наталією Ворожбит, яка розповіла про специфіку роботи зі словом. Відвідали учні Музей театрального, музичного та кіномистецтва, де зберігаються унікальні пам’ятки давніх початкових театральних форм, меморіально-речові та документальні архіви видатних діячів мистецтва. Була проведена мовно-літературна вікторина «Ерудит».

27-02-2019

Перелік цінностей закуплених за благодійні кошти у 2018 році

27-02-2019

Екскурсія виставкою «Дивовижні історії Криму»

Крок за кроком учні 10 класу пройшли слідами давніх народів Криму, відвідавши виставку в Мистецькому Арсеналі. Дізналися більше про історію і культуру Криму, хто і як тут жив у різні часи, хто будував фортеці, мінарети і колони, чиї кораблі лежать на морському дні. Оглянули унікальні експонати, представлені на виставці.

26-02-2019

Тиждень класного керівника 8 класу

Заходи, проведені Раченко Лідією Миколаївною протягом Тижня класного керівника 8 класу, були спрямовані на патріотичне виховання та формування здорового способу життя учнів. Відбулася зустріч із учасником бою під Ілловайськом Євгеном Шевчуком, діти підготували урок пам’яті Героїв Небесної Сотні «А пам’ять вічна». Був проведений медичний лекторій на тему «Ризики статевого дозрівання», який підготувала Ходаківська С.П. доцент Національного медичного університету, мама Орси Людмили та Віктора. У вигляді питань і відповідей пройшов правовий батьківський лекторій на тему «Булінг та його недопущення у шкільному колективі». З великим захопленням восьмикласники взяли участь у спортивних змаганнях. Учні поділились на три команди і змагались у спритності, швидкості та спортивній вправності.

26-02-2019

Досліджуємо історію грошового обігу України

Учні 10 класу відвідали Національний банк України, побували в Музеї грошей, дізналися історію грошового обігу на території України. Цікаво було побачити повну колекцію пам’ятних монет. Кожен мав можливість виготовити на згадку власну сувенірну монету!

25-02-2019

Dinternal Education – в гостях у 6 класу!

В рамках співпраці з Dinternal Education на запрошення вчителя англійської мови Костюк І.В. до гімназії завітав викладач Sam McKean. У 6 класі пройшов інтерактивний урок на тему «Минулий час. Неправильні дієслова». Діти мали можливість поспілкуватися з носієм мови та отримати незабутні враження від уроку.

22-02-2019

Телефони довіри

      
  • Дитяча лінія 116 111 або 0 800 500 225 (з 12.00 до 16.00);
  • Гаряча телефонна лінія щодо булінгу 116 000;
  • Гаряча лінія з питань запобігання насильству 116 123 або 0 800 500 335;
  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини 0 800 50 17 20;
  • Уповноважений Президента України з прав дитини 044 255 76 76;
  • Центр надання безоплатної правової допомоги 0 800 213 103;
  • Національна поліція України 102.

21-02-2019

Цікаві зустрічі

Учні 10 та 9 класів гімназії зустрілися з Наталкою Поклад, членом Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреатом багатьох літературних премій. Поетеса розповіла про своє життя та поділилася власними роздумами про історію України. У своїх творах авторка піднімає болючі проблеми часу і відверто відкриває читачам власну душу.

18-02-2019

Тиждень класного керівника 9 класу

Учні 9 класу протягом Тижня класного керівника відвідали Національний музей медицини, один із найбільших музеїв не тільки в Україні, а і в Європі. Оглянули експозиції, що показують розвиток медицини в Україні зі стародавніх часів до наших днів. Учнів зацікавили діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині.

З метою виховання податкової культури побували в Музеї Державної фіскальної служби України, де майбутніх платників податків ознайомили з поняттям «податок», історією податків та будовою бюджету країни. Мирослава Дячинська та Наталія Корнєєнкова, члени благодійного фонду «Рух українських матерів», провели тренінг «Перше побачення. В пошуках справжнього кохання».

Для учнів 1-а та 1-б класів члени учнівської ради Скнар Соломія та Лагута Анна провели захопливу казкову вікторину для допитливих чомучок «Зустріч із казкою».

У п’ятницю, 15 лютого, був проведений урок пам’яті до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, присвячений 30-річчю виведення військ із Афганістану «Ціна чужої війни».

18-02-2019

«З Україною в серці»

Тиждень класного керівника 5 класу пройшов під таким гаслом. Куник Юлія Іванівна запланувала й провела ряд заходів, спрямованих на виховання патріотизму, пошани до традицій і звичаїв рідного народу, почуття любові до рідного міста. Діти з великим захопленням взяли участь у конкурсно-розважальній програмі «У краю лелек та журавлів», підготували виставку власних малюнків «Чим, чим, земле моя, чарує так мене краса твоя». Були проведені урок-вікторина «А над світом українським вишивка цвіте», година мужності «Зростаймо патріотами». П’ятикласники влаштували віртуальні подорожі «Перлинами Київщини», у козацькі часи «І не буде переводу українському народу, доки із глибин сторіч долина козацький клич». Хлопці й дівчата були активними учасниками уроку-гри «Милосердя та доброта – людства два крила», інформаційної години «Інтернет – користь чи прихована небезпека», підготували сценку «Суд над інтернетом». Протягом тижня працювала пошта святого Валентина, діти виготовили листівки «Подарунок в долоньці». Долучалися до проведення заходів Охріменко Марина, мама Влади, Головко Анна, мама Олександра, та Ворожбит Наталія, мама Курочкіної Параскеви.

14-02-2019

Звіт про отримані цінності в 2018 році

13-02-2019

Сторінками історії й сучасності України
(Тиждень класного керівника 3 класу)

Протягом Тижня класного керівника у 3 класі Розумовський В.В., батько Кирила, провів для учнів презентацію «Що в Україні най-най». Діти розгадували цікавий кросворд, складений на основі найвизначніших досягнень в області науки і техніки. Про традиції українського народу учням розповіла Горбенко Т.А., бабуся Мирослави. Третьокласники захищали власні проекти на тему «Людина творить добро». З великим захопленням узяли участь у спортивних змаганнях із другокласниками, у конкурсі малюнків на тему «Моя країна – Україна». Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки був проведений мамою Дани Біль Т.А.

12-02-2019

Тиждень класного керівника 1-б класу

Подорожувати люблять усі, а особливо – на уроках! Учні 1-б здійснили кілька таких екскурсій протягом Тижня класного керівника: віртуальну подорож до Антарктиди, найхолоднішого місця на землі, та екскурсію рідним містом Києвом. Дізнались, що Антарктида – материк міжнародної співпраці. Справжніми господарями континенту є науковці з різних країн. Діти побували на єдиній українській антарктичній станції «Академік Вернадський». А для цього зібрали валізи з усім необхідним. У віртуальній мандрівці Києвом першокласників супроводжували учні 5 класу: Макушева Аліна, Охріменко Владислава, Мозгова Крістіна. Діти відвідали Києво-Печерську лавру, зоопарк, Хрещатик та Майдан Незалежності.

Цікаво пройшов майстер-клас із розфарбовування магнітів, усі зосереджено працювали над власним дизайном. Разом із учнем 5 класу Столяровим Лукою діти провели кілька наукових експериментів з рідинами. Першокласники взяли участь і в спортивних змаганнях.

12-02-2019

Нова Українська Школа – ми дослідники, винахідники й мандрівники!

З 04.02. по 08.02.2019 н.р. проходив Тиждень класного керівника 1-а класу Супрун А.М. Його мета - провести справжнє свято для дітей, створити атмосферу радості, насолоди від творчості, розвивати спостережливість, допитливість, стимулювати дитячу фантазію, уяву, виховувати дружні, доброзичливі стосунки між дітьми, любов до прекрасного, бажання творчо працювати.

Розпочався Тиждень з подорожі в країну Здоров'я і Спорту. За участю вчителя фізкультури Полінкова Ю.М. було проведено спортивні змагання «Веселі старти» між учнями 1-а і 1-б. Діти отримали нагороди та призи.

Був проведений урок стародавньої писемності, діти мали можливість відчути себе учнями стародавньої школи й писати гусячим пером!

Майстер-клас з виготовлення свічки залишив незабутні враження.

В кінці тижня було підведено підсумки, учні висловили свої враження та побажання на майбутнє, зробили цікаву виставку малюнків на тему «Хто спортом займається , той сили набирається».

12-02-2019

АРТ-БЮРО «ПРЕДСЛАВИНСЬКЕ» ПРЕДСТАВЛЯЄ… ЯПОНСЬКИЙ ПЕЙЗАЖ «САНСУЙ-ГА»

Японський стиль живопису «сансуй-га» означає «картини гір та річок».

Кольори на всіх пейзажах не яскраві, оповиті легким ранковим туманом, природа спокійна, велична і настільки відчутна, що, здається ще трохи і відчуєш легкий вітерець на схилах гір.

Якщо зануритися у візуальне споглядання пейзажу, можливо вам відкриється кришталевий дзвін струмків і величний шум водоспадів, шелест дощу і вітру, поскрипування дерев у лісі, шарудіння очерету біля річки, а також гордовиті обриси гір, освітлених сонцем та вкритих снігом.

Учні 10 класу на уроці «Мистецтво» створювали власні шедеври у техніці «сансуй-га». Пори року.

Літо

Топчій В.,Самченко К., Несіна В.,Слюсаренко К. «Наша команда працювала над пейзажем у японському стилі сансуй на тему літо.

Нам вдалося виконати це у заданому стилі та поринути у мистецьку медитацію із природою.

Ми використали літню палітру, кольори були яскраві та світлі. Можна відчути нотки імпресіонізму та символізму. Кожному члену команди сподобався процес та результат.»

Зима

Косматий М., Шаповалов М., Меженський О. , Червяк Н. «При створенні цієї гравюри, ми підійшли до природного японського стилю «Сансуй» . На нашій гравюрі зображено чарівність японської зими, її неповторність, що відрізняє японську природу від всіх інших , а особливо повагу людей до природи!»


Весна

Горб М., Сафонова С., Герасимова К., Босова М., Коркішко Д. «На цьому уроці ми поринули в атмосферу японської культури. Коли ми отримали тему весни нам одразу на думку спала тендітна японська сакура. На кілька хвилин ми опинилися серед безкраїх просторів Японії могутніх гір, швидких річок, широких ланів, стародавньої культури та квітучих садів. Всі ми були раді працювати з такою новою для нас технікою.»


Осінь

Каменська Ю., Заярна О., Бурбела О., Ткачук Д. «Сьогодні у нас була можливість створити живопис у стилі сансуй. Ми використовували пастель, щоб передати усю мальовничість та усі фарби осені. Це був цікавий досвід, адже ми вперше спробували малювати в японському стилі. На нашу думку, нам вдалося зобразити природу й настрій японської осені.

Навчальний предмет «Мистецтво»
Вчитель Руслана Рудковська

11-02-2019

Кольоровий тиждень у 4 класі

З 4 по 8 лютого у 4 класі гімназії проходив кольоровий тиждень. Щоб перебування в шкільних коридорах не було одноманітним та довготривалим, усі учні разом із Галаган Іриною Василівною приходили на уроки в тому кольорі, якому відповідав день. Діти виконували різноманітні завдання, виготовляли поробки та розважались, старалися виявляти в собі риси характеру, про які розповідає той чи інший колір, вчилися працювати разом, товаришувати та поважати інших. Кожен із нетерпінням очікував нового дня і нового дива, адже кожна дитина була головним учасником цього проекту. Протягом червоного дня кольорового тижня мама Тертерян Маріам Геворян К.Л. провела майстер-клас із виготовлення китайської новорічної символіки. Синій день був дослідницьким. У жовтий день проводив урок цікавої математики дідусь Чайки Володимира Олександр Олександрович. Зелений вразив «Зеленими проектами», а різнокольорового дня до дітей завітала мама Скобенко Діани Скобенко О., з якою вони влаштували художню майстерню.

11-02-2019

Тиждень класного керівника 6 класу

З 4 по 8 лютого в гімназії проходив «Тиждень класного керівника 6 класу», в рамках якого Костюк Ірина Володимирівна провела цікаві заходи з учнями, зустрічі з неординарними особистостями, пошуково-дослідницьку роботу. Діти зустрілися з відомою дитячою письменницею Марією Морозенко, поспілкувалися з акторкою, яка зіграла одну з головних ролей у фільмі «Скажене весілля», Поліною Василиною. Жваво й динамічно пройшли спортивні змагання «Олімпійські надії». Захопливою була екскурсія «Древній Київ», протягом якої учні почули багато історичних фактів про рідне місто. А класна година була присвячена презентації учнівських проектів на тему «Сім чудес України».

06-02-2019

Розпорядження

05-02-2019

Тиждень класного керівника 2 класу

Протягом Тижня класного керівника 2 класу Спасіченко Наталія Василівна провела цікаві заходи, зустрічі з творчими людьми – представниками кондитерського виробництва та психологом гімназії.

Учні 2 класу підготували виставку творчих робіт, де були представлені вироби, виготовлені власними руками та з допомогою батьків - аплікації, вироби з природних матеріалів, з пап’є-маше та багато цікавинок.

Психолог гімназії Будьонний І.О. провів психологічний тренінг «У колі друзів», діти з великим захопленням узяли у ньому участь.

Був проведений майстер-клас по розфарбовуванню медового пряника, учні проявили фантазію, придумуючи власні візерунки.

У гімназії стало доброю традицією проводити змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я». Батьки учнів, мами й тата, з великим захопленням беруть участь у конкурсах, підтримуючи своїх дітей, змагаючись у спритності, швидкості та вправності. Свято вдалося!

04-02-2019

«КЛАСна 10!»

Класний керівник – це нитка, яка зв’язує в єдине ціле вчителів, учнів і батьків. З 28 січня по 1 лютого в гімназії проходив «Тиждень класного керівника 10 класу», протягом якого учні разом із Самчук Валентиною Сергіївною, класним керівником 10 класу, відвідали Будинок Уряду України, побували у прес-центрі Кабінету Міністрів, провели командні спортивні змагання з учнями 4 класу «Наступність гімназійних поколінь». Цікавою була зустріч із Петром Олексюком – учасником бойових дій АТО в складі 80 аеромобільної десантно – штурмової бригади, розвідником, який більше року перебував на передовій .Він нагороджений Президентом України Петром Порошенком орденом «За мужність». Був проведений батьківський правовий лекторій. Меженський Юрій Олександрович, адвокат з 30-річним стажем роботи, батько учня 10 класу Олександра, підготував інформацію на тему «Сучасний підліток - правопорушення - відповідальність».