ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


26-12-2018

Новий рік у гімназії

Напередодні Нового року в гімназії пройшла низка новорічних ранків та карнавал старшокласників. Зайчики й ведмеді, лисички й білочки, гноми й мушкетери, королівські сім’ї й казкові сніговики з сніжинками танцювали біля ялинки, подорожували в часі, розказували вірші й співали новорічні пісні. Старшокласники ж підготували екскурс в історію новорічного свята, дослідили, що в давнину Діда Мороза називали Дід Тріскун, Дід Карачун, Дід Морозко і Ялинковий дід. А в кожній країні є свої традиції святкування Різдва та Нового року. В Англії подарунки дітям дарує Батечко Різдво, в США – Санта Клаус, Вайннахтенсман, або Санта Ніколаус – в Німеччині, у Франції – Пер Ноель, в Іспанії – Олецентцеро, в Японії – Сегасу-Сан, у Фінляндії діти чекають Йоулопуккі, а італійські дітлахи – Бабо Натале. Хлопці та дівчата кружляли у вальсі, щедрували, співали, показували новорічні сценки, жартували й веселилися. тож з Новим роком вас, дорогі друзі! З початком веселих свят та канікул!

19-12-2018

Екскурсія в Київський національний академічний театр оперети

Наші першокласники відвідали Київський національний академічний театр оперети, де переглянули виставу «Білосніжка та сім гномів». Діти потрапили в справжній казковий палац, де побачили героїв улюбленої казки, які вразили їх своєю грою, та отримали незабутні враження.

18-12-2018

Новорічні подарунки для дітей зі Сходу країни

Учні та батьки гімназії долучилися до збору гуманітарної допомоги до новорічних та різдвяних свят для малозабезпечених дітей, дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування з Луганської області. В рамках благодійної акції були зібрані солодощі, м’які іграшки, шкільне приладдя та канцтовари.

10-12-2018

День місцевого самоврядування

У гімназії пройшов День місцевого самоврядування, в кожному класі уроки проводились батьками учнів, працівниками різних галузей, представниками різноманітних професій. Це були майстер класи з виготовлення виробів з картону та м’яких іграшок, введення в спеціальність перекладача, дизайнера чи менеджера, особливості роботи пілота, правові та медичні лекторії.

Так, учні 1-А разом з Михасик В.А. виготовляли новорічні іграшки, Надіч Н.Д. ознайомила дітей з їх правами та обов’язками, Ткаченко А.Б. провела урок англійської мови на тему «The Gindgerbread Man». Учні 1-б виготовляли подарункові ялинки з Клименко О.О., Пушенко Л.О. розповідала дітям про Різдво, на урок хімії «Весела наука» запросила мама Осипчук Маші Осипчук Л.З. Цікавою виявилася зустріч із письменницею Юлією Лактионовою.

У 2 класі Горбунов М.В. розповів про професію пілота та її особливості, а Хоролець О. підготувала майстер клас з виготовлення помпону з ниток, Олексенко І.О. – вітальних листівок.

Третьокласникам правовий лекторій провела Топчій Я.В., Качур І.О. розповіла про нашу національну грошову одиницю – гривну, з правами та обов’язками ознайомила дітей Криштак І.В., науковий консультант КГС у складі ВС. Нізола Ю.А. провела презентацію на тему «Моя країна, прекрасна і незалежна», Закросняна А.М. розповіла про роботу перекладача, а Бочкова І.П. – графічного дизайнера, з наукою про людське ім’я познайомила учнів Демченко Л.В.

У 4 класі з допомогою Скобенко І., мами Діани, відбулося перше знайомство з важливими складовими менеджменту, з психологією познайомила учнів мама Вероніки Руденко Н.В., а Боровик Анна, мама Агати, запросила дітей у майстерню Діда Мороза.

Для учнів 5 класу були проведені медичний лекторій «Про безпеку пам’ятай – у біду не потрапляй!», правовий лекторій «Мої права та обов’язки», урок, присвячений історії виникнення перської мови.

До учнів 6 класу завітала Кужель О.В., депутат Верховної Ради України, бабуся Анастасії, яка цікаво розповіла про становлення особистості, про те, як досягти своєї мети. Діти отримали подарунок – двотомну збірку поезії . Разом з Руббі Наталією, мамою Ліни, говорили про конфлікти, причини їх виникнення та шляхи подолання, Якуніна Наталія провела медичний лекторій «Як захистити себе від вірусних інфекцій».

У 7 класі правовий лекторій провів доктор юридичних наук, професор Коструба А.В. Учні зустрілися з представниками фонду АнтиСНІД. Анна Носач, представник школи дитячої безпеки, розповіла про власну безпеку.

У 8 класі був проведений урок-подорож круїзними лайнерами, який підготувала мама Толкачова Юліана Ірина Володимирівна.

Для учнів 9 класу правовий лекторій провів Мартиненко Ю.В., полковник поліції запасу, учасник АТО.

Національний музей літератури України, « Колегія Павла Галагана» для учнів 10 класу проведена бесіда – лекція « Українська література в експозиції НМЛЗ» старшим науковим співробітником музею Жованик Оксаною Григорівною