ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


30-09-2016

День УЧИТЕЛЯ

Вітання вчителям з нагоди Дня вчителя
Допоки сонце світить з висоти,
Щебечуть птахи, зацвітають квіти,
Ми Вам життям бажаєм твердо йти
І дням наступним від душі радіти!
Хай щастя завжди супроводить Вас,
Людська повага й шана не минають,
А вашу мрію й працю повсякчас
Лиш визнання вінчають! -

з такими словами звернулися до вчителів учні 11 класу, які востаннє вітають їх з професійним святом.

29-09-2016

«Бабин Яр: історія та долі»

29 вересня, напередодні 75 річниці трагедії Бабиного Яру, відбулася екскурсія учнів 9 класу з класним керівником Буратевич З.І. в Центр Сучасного Мистецтва М-17. Учні ознайомилися з виставкою, присвяченою жахливим сторінкам нашої історії – подіям 1941 року, окупаційного періоду.

28-09-2016

«Над урвищем». Екскурсія до Бабиного Яру

Кожному киянину з дитинства відоме це місце. Бабин Яр… 75 років тому… Під час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

Щоб ушанувати пам’ять про загиблих, учні 6 класу 28 вересня 2016 р. відвідали Бабин Яр. Для кожного гімназиста ця екскурсія – це нагадування про жахливі наслідки війни, загроза якої для людства не перестає бути актуальною.

20-09-2016

Екскурсія у Національний музей історії України

У вересні учні 11 класу мали можливість перегорнути сторінки історії України у ІІ світовій війні, отримати уявлення про місце держави в міжнародній політиці напередодні жахливих днів окупації, проблеми мобілізаційних заходів, евакуації, відступу Червоної армії та військових подій 1941 – 1942рр., визволення Києва, Правобережної та Південної України, завершення вигнання окупантів із Західної України.

17-09-2016

Екскурсія до Музею П.Тичини

… Нікого так я не люблю,
як вітра вітровіння,
його шляхи, його боління
і землю,
землю свою.

Творчість Павла Тичини – унікальне явище в літературі. Щоб уявити всі грані його таланту, учні 11 класу провели навчально-пізнавальну екскурсію в Літературно-меморіальний музей-квартиру П. Г. Тичини з метою ознайомлення з життям і творчістю поета, із збереженими прижиттєвими інтер'єрами, бібліотекою митця, його малюнками, музичними інструментами.

06-09-2016

Програма «Шкільний офіцер поліції»

З цього навчального року в школах впроваджується експеримент «Шкільний офіцер поліції». В гімназії відбулася зустріч з Кириком Олегом Івановичем, який провів бесіди з першокласниками щодо виконання ними правил поведінки, дотримання морально-етичних норм, розв’язання конфліктів серед учнів. Одним із завдань програми «Шкільний офіцер поліції» є створення гармонійного та безпечного середовища у школі, її запровадження сприятиме підвищенню ефективності навчального процесу, вирішенню проблем підліткової і дитячої злочинності, профілактиці правопорушень. «Ми працюємо, аби захистити ваших дітей, і хочемо, щоб вони не боялися нас, коли їм страшно чи просто потрібна допомога. Ми завжди поряд!» - таке звернення розміщене на сайті патрульної поліції.

01-09-2016

ДЕНЬ ЗНАНЬ

Традиційно новий навчальний рік у гімназії розпочинається Днем знань першого вересня. Відчуття, які виникають першого вересня, неможливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.

Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято вчителів, учнів, батьків, яке об’єднує всі покоління незалежно від віку. Першого вересня звучать привітання на адресу вчителів, першокласників і випускників, це день квітів та подарунків, це певний підсумок величезної підготовчої роботи, яка передувала початку нового навчального року. Сьогодні ми вітаємо всіх, хто навчається і працює на освітянській ниві!