ПРЕДСЛАВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ №56
ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ міста КИЄВА


Події


31-01-2017

Допоможемо зимуючим птахам!

Зима цього року видалася напрочуд сніжною, тому птахи потребують нашої допомоги. Першокласники гімназії продовжили започаткований кілька років тому проект «Допоможемо зимуючим птахам», виготовивши разом з батьками годівнички та розмістивши їх біля школи, біля власних будинків, на дачі.

30-01-2017

Пам’яті Героїв Крут

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. Учні 6 класу провели навчально-пізнавальну екскурсію до Аскольдової Могили з метою ознайомлення з Меморіалом пам’яті Героїв Крут, вшанування пам’яті загиблих курсантів.


27-01-2017

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів-українців,
Славних молодих…

Щороку в незалежній Україні 29 січня вшановують загиблих українців (військових, студентів, гімназистів), які полягли у бою поблизу залізничної станції Крути в січні 1918 року. Поезія Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», присвячена юним героям, прозвучала у виконанні учнів 10 класу на виховному заході, присвяченому пам’яті героїв Крут і річниці з дня народження видатного українського поета Павла Тичини.


27-01-2017

Екскурсія в Національний музей Тараса Шевченка

Нещодавно учні 8 класу побували в Національному музеї Тараса Григоровича Шевченка, провідного закладу України та світу із шевченкознавства. Його колекція почала збиратися одразу після смерті поета, близько 152 років тому. Її основою стали речі з петербурзької майстерні поета, де він і мешкав, і творив. В музеї збережені оригінали малюнків та картин Тараса Шевченка, рукописи віршів, першодруки з автографами поета, рідкісні документи й фотографії. Екскурсія залами музею справила неабияке враження на учнів.

26-01-2017

Екскурсія Київським метрополітеном

Київський метрополітен – один із найзручніших транспортних засобів столиці. А чи знаємо ми всі його таємниці та секрети? Учні 10 класу здійснили цікаву мандрівку його найкрасивішими станціями, дізналися історію та сьогодення Київського метро.



23-01-2017

День Соборності

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. У п’ятницю, 20 січня учні 2 та 4 класів гімназії взяли участь у флешмобі до дня возз'єднання України.

18-01-2017

Ранкова зарядка в школі

Кожного ранку до початку уроків у гімназії традиційно проводиться зарядка для учнів початкової школи. Малі школярі з радістю виконують таку ранкову зарядку, адже вправи під музику ведуться і в залі учителем фізкультури, і в кабінетах класоводами.

17-01-2017

Рекорд України: галявина хендмейд ялинок

У Києві зареєстрували новий рекорд – найбільшу в Європі галявину штучних ялинок, що прикрашені хенд-мейд прикрасами, які власноруч виготовили українські школярі. Ми також отримали від Європейської резиденції Санта Клауса ялинку з фанери і взяли участь у хенд-мейд декоруванні новорічного деревця.

05-01-2017

Екскурсія у Львів

Пора канікул – час, який можна провести в колі друзів, однокласників, відвідуючи найкрасивіші куточки нашої неповторної Батьківщини. Учні 9 та 10 класів протягом зимових канікул побували в старовинному місті Львові, пройшлися його вуличками та площами, побували в храмах та музеях.